Italia: Tânără română gravidă bătută și strânsă de gât de concubinul ei, un cetățean afgan

Carabinierii de la Unitatea San Giovanni din Roma au arestat marți, 3 martie 2020, un bărbat originar din Afghanistan, în vârstă de 29 de ani, care este acuzat de violență domestică și vătămare corporală. Victima sa: o tânără română de 28 de ani, gravidă, care este concubina agresorului.

Intervenția carabinierilor a fost solicitată în cursul după-amiezii de marți la un apartament situat în cartierul Appio din Roma, scrie ziarul Il Messaggero. Odată ajunși acolo, militarii au constatat că între bărbatul afgan și concubina sa româncă a avut loc o ceartă banală cu puțin timp înainte, dar care s-a încheiat în mod violent.

Mai exact, bărbatul de 29 de ani a luat-o pe concubina sa de păr și a trântit-o pe canapea, apoi a început să o lovească fără milă cu pumnii și palmele, fără să țină cont de faptul că este gravidă. După aceea, bărbatul a amenințat-o cu moartea și a încercat să o stranguleze, mai scrie sursa citată.

Carabinierii l-au pus imediat sub arest pe bărbatul afgan, în timp ce conaționalei noastre i-au acordat primul-ajutor, apoi au cerut intervenția unei ambulanțe care a transportat-o la spitalul San Giovanni Addolorata. Femeia a decis însă să refuze îngrijirile medicale și s-a îndepărtat în mod spontan din spital.

În apartamentul celor doi concubini, unde a avut loc agresiunea, se pare că era prezent și fratele victimei, un bărbat român în vârstă de 25 de ani, care a confirmat faptele în fața carabinierilor. Cetățeanul afgan, care are și alte antecedente penale la dosar, se află acum închis în penitenciarul Regina Coeli.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.