Italia: tânără română lovită de soțul italian, se închide cu copiii în casă și cheamă carabinierii

O tânără română de 26 de ani a fost nevoită să se închidă cu cei doi copii ai săi în casă și să apeleze la ajutorul carabinierilor după ce a fost lovită de soțul său, un bărbat italian de 42 de ani, relatează agenția de presă italiană ANSA.

S-a întâmplat în seara zilei de ieri, 26 martie 2019, în localitatea italiană Castiglione dei Pepoli, provincia Bologna, unde conaționala noastră locuiește alături de cei doi copii și soțul său, un cetățean italian originar din Sicilia, care este și șomer. În urma unor discuții aprinse, bărbatul a lovit-o cu palma pe femeia română, iar aceasta, terorizată, s-a încuiat în casă și a cerut intervenția carabinierilor.

Sosiți la locuința celor doi, carabinierii au stat de vorbă cu românca, iar aceasta le-a povestit că bărbatul are de mai mult timp un comportament agresiv față de ea și că în seara respectivă a și lovit-o. După ulterioare verificări militarii au constatat că femeia începuse să sufere și de anorexie din cauza comportamentului agresiv al soțului.

Bărbatul italian a fost astfel arestat de carabinieri pentru violență în familie, mai precizează sursa citată.

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • Poliția: 113;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea
    dumneavoastră.