Declarația de venit în Italia. Termenul limită de depunere a formularului 730

Termenul limită de depunere a declarației de venit în Italia, cunoscută ca „formularul 730”, fie că vorbim de cel obișnuit sau de cel pre-completat, este de 30 septembrie 2022. Cu toate acestea, declarația de venit pentru anul 2021 se poate amâna până la 30 noiembrie 2022, când se va putea depune cu „modello redditi”.

Nu doar contribuabilul trebuie să țină cont de termenul fiscal menționat mai sus, ci și biroul CAF sau profesionistul căruia contribuabilul se adresează pentru a trimite declarația fiscală, sub sancțiunea plății penalităților.

În orice caz, conform noilor reguli, cu cât formularul 730 este prezentat mai devreme, cu atât mai repede vor fi primite rambursările.

De asemenea, până la data de 25 octombrie este posibilă prezentarea unui 730 suplimentar la CAF, în cazul unor erori în formularul 730 deja trimis.

Când este obligatoriu să faceți declarația de venit:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
  • declarația de venit trebuie să fie depusă cu ajutorul formularului 730 sau cu „Modello Redditi” de către toți lucrătorii care au avut venituri mai mari de 8,174 de euro în anul precedent;
  • când contribuabilul este titular de o activitate privată (Partita IVA), chiar dacă în 2020 nu a obținut nici un venit este obligat să depună declarația de venit;
  • dacă lucrătorul a schimbat locul de muncă pe parcursul anului 2020, a perceput retribuții de la doi sau mai mulți angajatori, este obligat să depună declarația de venit indiferent de suma anuală încasată;
  • cei care au încasat pe parcursul anului 2020 atât salariu, cât și ajutorul de șomaj.

Când vă prezentați pentru efectuarea declarației 730, este necesar să dețineți declarația CU (fost CUD) la care să fie anexată o copie a unui document de identitate al angajatorului. De asemenea, ar fi indicat să fie anexate și chitanțele primite în urma plăților contribuțiilor de la Institutul Național de Previdență Socială – INPS, pentru toate cele patru trimestre ale anului precedent.

Pe același subiect, vă invităm să citiți articolul: Declarația de venit în Italia (730). Sancțiuni dure pentru cine omite să își declare veniturile.