Italia: Un transportator român riscă o amendă de până la 15 000 de euro pentru cabotaj

Un șofer român care efectua transport internațional de mărfuri, cu TIR-ul propriu, din Italia spre alte țări UE, riscă o amendă de până la 15 000 de euro pentru cabotaj și s-a ales cu sechestru administrativ pe automarfar pentru o perioadă de 3 luni, informează publicația locală Friuli Oggi.

Normele UE definesc cabotajul rutier ca fiind transportul național de mărfuri, temporar și contra cost, efectuat de un transportator dintr-o țară membră UE pe teritoriul altei țări din Uniune.

În acest caz, transportatorul avea firma în România, dar efectua transport de marfă din Italia spre alte state UE pentru firme italiene, iar această practică se numește cabotaj și este considerată abuzivă deoarece este dăunătoare pentru transportatorii locali din moment ce prețurile impuse de cei români sunt cu mult mai mici.

Conaționalul nostru a fost oprit de polițiștii rutieri din Udine pentru un control de rutină în zona de serviciu Gonars de pe autostrada A4, sensul de mers spre Torino.

Verificările efectuate de polițiști au scos la iveală faptul că tiristul român efectua transport de marfă abuziv în Italia, nefiind înregistrat ca transportator în această țară, prin urmare a fost sancționat și riscă să primească o amendă administrativă între 5 000 și 15 000 de euro.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În plus, polițiștii i-au pus mijlocul de transport sub sechestru administrativ pentru trei luni de zile .

Distribuie acest articol