Italia: transportatori români arestați, prinși cu marfă furată în valoare de 55.000 de euro ascunsă printre pachete

Doi transportatori români care se ocupau cu transport de marfă între Italia și România au fost arestați de curând după ce au fost prinși de carabinierii din Agrate Brianza, provincia Monza e della Brianza, cu obiecte furate în furgoneta lor, ascunse printre marfa cumpărată în mod regular.

Cei doi șoferi români, în vârstă de 54 de ani și 40 de ani, se aflau la bordul unei furgonete Fiat Ducato, înscrisă în România, când au fost opriți de carabinierii din Agrate, în jurul orei 22:00, pe via Matteotti, aproape de intrarea pe autostrada A4. Potrivit ziarului Il Giornale Di Monza, la o primă vedere, totul părea în regulă: cei doi români au declarat carabinierilor că se ocupă cu transport de marfă și că se îndreptau spre țara natală cu o încărcătură de marfă cumpărată cu acte în regulă.

Militarii nu au fost convinși, însă, de ceea ce spuneau șoferii români și au decis să facă un control mai aprofunzit asupra furgonetei, astfel au descoperit că, ascunse printre marfa cumpărată în mod regular, se ascundeau și obiecte furate. Mai exact, în furgoneta celor doi români se aflau instrumente de măsurat folosite în construcții, cu o valoare totală de 55.000 de euro. Ulterioare verificări au scos la iveală faptul că acele instrumente au fost furate dintr-o depozit al unei societăți din provincia Como, cu câteva zile înainte.

În urma unei percheziții personale a celor doi bărbați români, carabinierii au mai găsit asupra lor și suma de 9.500 de euro, sumă care se presupune că provine tot din activități ilegale. Cei doi șoferi români au fost arestați și transferați în penitenciarul din Monza.

@rotalianul