Italia: Tunisian de 42 de ani bătea și ținea sechestrată o româncă de 18 ani. Condamnat la 6 ani de închisoare

Karim Frej, cetățean tunisian în vârstă de 42 de ani, rezident în localitatea Vittoria din provincia Ragusa, a fost condamnat la 6 ani de închisoare pentru violență domestică, sechestru de persoană și vătămare corporală. Victima bărbatului era o tânără de origine română cu care începuse o relație când aceasta era încă minoră.

Karim Frej, 42 de ani, condamnat la 6 ani de închisoare pentru sechestru și violență domestică asupra concubinei de origine română în vârstă de 18 ani

Bărbatul a fost arestat în data de 1 ianuarie 2016, după ce la numărul unic de urgență a sunat o persoană care a dorit să rămână anonimă și a denunțat faptul că într-o locuință din centrul localității se afla sechestrată o tânără și copilul ei de câteva luni. Karim Frej lucra în acea perioadă ca muncitor agricol în Vittoria, unde se stabilise de câțiva ani.

Militarii s-au prezentat la locul semnalat de persoana anonimă, o clădire de lângă Piazza del Popolo, iar la etajul doi au găsit o ușă încuiată cu cheia și cu un lacăt mare pus din exterior. În interiorul apartamentului, carabinierii au descoperit o tânără română de numai 18 ani și pe fiul acesteia de numai șase luni. Din fericire erau teferi amândoi și au fost conduși la cazarmă, unde erau așteptați și de operatorii centrului anti-violență asupra femeilor „Donne a Sud”, care colaborează cu forțele de ordine pentru a ajuta acest gen de victime.

Între timp, carabinierii au pornit în căutarea bărbatului tunisian, pe care l-au localizat în scurt timp la societatea agricolă unde acesta lucra. Bărbatul a fost pus imediat sub arest, iar militarii au continuat ancheta pentru a stabili cu precizie cum au decurs lucrurile.

Investigatorii au descoperit astfel că tânăra română l-a cunoscut pe bărbatul tunisian când aceasta avea doar 16 ani și lucrau împreună într-o seră din zonă. În ciuda diferenței mari de vârstă, cei doi au început o relație sentimentală și în scurt timp au ajuns să locuiască împreună, dar din acel moment viața conaționalei noastre a devenit un coșmar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Tânăra a fost constrânsă să renunțe la locul de muncă și era obligată să rămână încuiată în casă de fiecare dată când concubinul său era plecat. Nu avea voie să folosească telefonul, să primească vizite, iar despre posibilitatea de a ieși singură din casă nici nu se putea discuta. Nici măcar la fereastra sau pe balconul apartamentului nu-i era permis să iasă, relatează surse locale.

Românca trăia astfel într-o adevărată închisoare, dar situația s-a agravat și mai tare după ce a adus pe lume un copil. Episoadele de violență fizică și psihologică au devenit mult mai frecvente, precum și amenințările adresate de Frej tinerei concubine pentru a o supune voinței lui. Doi ani de teroare și sechestru pe care conaționala noastră i-a trăit cu frica de a povesti, măcar, cuiva despre coșmarul prin care trecea.

Bărbatul tunisian a fost închis în penitenciarul din Ragusa la acea dată și trimis apoi în judecată pentru faptele sale, iar după aproape patru ani de la arestarea lui a sosit și condamnarea. Karim Frej va trebui să petreacă 6 ani în închisoare, a decis judecătorul ,și va trebui să plătească totodată și suma de 8.000 de euro drept despăgubire tinerei de origine română.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică?

Vă reamintim datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor

  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.

Te-ar mai putea interesa și: