Italia: Un lup flămând a fugit cu un câine între dinți. L-a răpit în plină zi de lângă stăpâna lui

Un eveniment neobișnuit a tulburat liniștea din micul oraș Palombaro, situat în provincia Chieti (regiunea Abruzzo), unde un lup a atacat un câine și pe stăpâna acestuia.

Incidentul s-a petrecut în centrul orașului, în miezul zilei. Lupul, aparent deviat de la comportamentul său normal, a fugit cu prada între dinți, lăsând urme de sânge pe drumul său către pădure, informează Tgcom24.

Nadia Terenzi, în vârstă de 56 de ani, se plimba cu câinele său în momentul în care a fost surprinsă de atacul lupului.

În ciuda eforturilor sale de a-și salva animalul de companie, lupul s-a întors și a atacat-o, făcând-o să cadă la pământ și s-a năpustit asupra câinelui, pe care l-a prin în gură și a fugit cu el în direcția pădurii.

123356581-968c3c47-9b61-4a13-83f7-677af6a5662c
Nadia Terenzi cu câinele său. Foto: Facebook

Primul care a ajuns la locul incidentului a fost viceprimarul Giuseppe Di Nardo, care a dat imediat alarma. Au fost chemați pădurarii, carabinierii din Palombaro, serviciul de urgență 118, personalul medical ASL, iar reprezentanții Parcului Național Maiella au fost informați despre incident.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Nadia Terenzi a fost dusă la spitalul din Lanciano. În urma căderii, femeia a suferit leziuni la genunchi și la o încheietură a mâinii, fiind necesare examene radiologice.

Primarul Consuelo Di Martino a fost și el prezent la locul incidentului și a transmis un mesaj de avertizare către locuitorii orașului prin intermediul rețelelor de socializare: „Comportamentul acestui lup este cu adevărat neobișnuit și animalul ar putea fi potențial periculos. Vă recomandăm să fiți foarte precauți. Dacă cineva îl vede, vă rugăm să ne contactați.”

Într-o declarație telefonică ulterioară, primarul Di Martino a adăugat:

„A fost o experiență îngrozitoare. Veterinarul confirmă că acest comportament al lupului este neobișnuit. Este posibil ca acesta să fi fost izgonit din haită. O familie engleză ne-a raportat un atac similar al unui lop asupra câinelui lor cu doar două zile în urmă. Lupul ar putea fi înfometat și potențial periculos; așadar, vă rugăm să nu lăsați mâncare pe străzi. Am descoperit și coșuri de gunoi distruse.”

@rotalianul