Italia: Ușa din lemn de la intrarea clădirii unde locuiește o familie de români a fost incendiată

Membrii unei familii de români din Contrada, localitate situată în provincia Avellino, în Campania, au trăit clipe de groază când persoane necunoscute au dat foc la ușa din lemn de la intrarea clădirii în care locuiesc. Autoritățile italiene spun că la mijloc ar fi fost un act de răzbunare între conaționali, relatează publicația Il Mattino.

Faptele s-au petrecut în noaptea de marți spre miercuri, 8 iulie, la ora 1:40. Carabinierii nu au nicio îndoială, cei care au pus focul sunt tot cetățeni români și a fost  un act de răzbunare pentru o posibilă nedreptate suferită din partea unuia dintre membrii familiei care locuia în blocul respectiv. Nu sunt totuși excluse și alte posibile ipoteze.

Pompierii au intervenit pentru a stinge flăcările și au găsit urme lăsate de incendiatori. Se pare că aceștia au folosit un bidon de plastic plin cu lichid inflamabil.

Carabinierii cercetează imaginile preluate de camerele de vederi din zonă cu speranța că vor găsi indicații cu privire la identificarea suspecților și la cum s-a desfășurat cu exactitate acțiunea gestului necugetat.

Familia de români din clădirea respectivă este formată din cinci membri, toți adulți. S-au mutat la Contrada în urmă cu un după ce au locuit o perioadă la Serino. Nu au creat niciodată probleme și sunt oameni liniștiți, au declarat vecinii conaționalilor noștri.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Episodul a creat multă îngrijorare în rândul locuitorilor din zonă.