Italia: a violat o fată de 16 ani și a fugit din țară. Bărbat român căutat de autoritățile italiene

Maris Vasile, cetățean român în vârstă de 30 de ani, este căutat de autoritățile din Italia după ce a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru că a violat în Italia o tânără de numai 16 ani.

În data de 13 iunie 2016, Maris se pare că a obligat adolescenta să întrețină relații sexuale cu el într-o cameră de hotel din via Piave a localității italiene La Spezia și, în ciuda faptului că a fost arestat atunci, bărbatul român a reușit să fugă din Italia la numai câteva zile de la teribila faptă, relatează ziarul Il Secolo XIX.

Maris Vasile, fotografiat în timp ce părăsește hotelul unde a avut loc violul. Sursa foto: Il Secolo XIX

Fuga sa a fost facilitată, se pare, și de faptul că după prima audiență în fața unui judecător, care a urmat arestului, Maris Vasile a fost lăsat liber, urmând să fie judecat în stare de libertate. Violatorul a profitat atunci de această decizie și a fugit din Italia. Anchetatorii suspectează că bărbatul ar fi fugit în Anglia iar ultima oară acesta ar fi fost văzut în regiunea italiană Piemonte, mai scrie sursa citată.

- Continuarea articolului după publicitate -

Maris ar fi încercat să fugă imediat după ce a abuzat de fata de 16 ani dar la două zile după viol, acesta a fost găsit de carabinieri într-o rulotă închiriată în zona Massa din localitatea Partaccia. Atunci fusese pus imediat sub arest dar judecătorul pentru anchete preliminarii a decis că românul poate fi judecat în libertate, neexistând pericolul ca acesta să repete infracțiunea.

Procurorul Federica Mariucci a condus o anchetă minuțioasă asupra acestui caz pentru a descoperi dacă Maris Vasile este vinovat de acel viol și în data de 11 mai 2018 a cerut tribunalului ca acesta să fie condamnat la 7 ani de închisoare. Judecătorul a decis să-i dea acestuia o pedeapsă mai mică, de numai 5 ani și 4 luni, pedeapsă care este posibil să nu fie aplicată niciodată, având în vedere că în prezent violatorul este de negăsit în clipa de față.

Susține publicația noastră!

TE-AR MAI PUTEA INTERESA