Italia: a violat o fată de 16 ani și a fugit din țară. Bărbat român căutat de autoritățile italiene

Maris Vasile, cetățean român în vârstă de 30 de ani, este căutat de autoritățile din Italia după ce a fost condamnat la 5 ani și 4 luni de închisoare pentru că a violat în Italia o tânără de numai 16 ani.

În data de 13 iunie 2016, Maris se pare că a obligat adolescenta să întrețină relații sexuale cu el într-o cameră de hotel din via Piave a localității italiene La Spezia și, în ciuda faptului că a fost arestat atunci, bărbatul român a reușit să fugă din Italia la numai câteva zile de la teribila faptă, relatează ziarul Il Secolo XIX.

Maris Vasile, fotografiat în timp ce părăsește hotelul unde a avut loc violul. Sursa foto: Il Secolo XIX

Fuga sa a fost facilitată, se pare, și de faptul că după prima audiență în fața unui judecător, care a urmat arestului, Maris Vasile a fost lăsat liber, urmând să fie judecat în stare de libertate. Violatorul a profitat atunci de această decizie și a fugit din Italia. Anchetatorii suspectează că bărbatul ar fi fugit în Anglia iar ultima oară acesta ar fi fost văzut în regiunea italiană Piemonte, mai scrie sursa citată.

Maris ar fi încercat să fugă imediat după ce a abuzat de fata de 16 ani dar la două zile după viol, acesta a fost găsit de carabinieri într-o rulotă închiriată în zona Massa din localitatea Partaccia. Atunci fusese pus imediat sub arest dar judecătorul pentru anchete preliminarii a decis că românul poate fi judecat în libertate, neexistând pericolul ca acesta să repete infracțiunea.

Procurorul Federica Mariucci a condus o anchetă minuțioasă asupra acestui caz pentru a descoperi dacă Maris Vasile este vinovat de acel viol și în data de 11 mai 2018 a cerut tribunalului ca acesta să fie condamnat la 7 ani de închisoare. Judecătorul a decis să-i dea acestuia o pedeapsă mai mică, de numai 5 ani și 4 luni, pedeapsă care este posibil să nu fie aplicată niciodată, având în vedere că în prezent violatorul este de negăsit în clipa de față.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol