Italia: Vor fi înmormântate în aceeași zi Otilia și Veronica, victime ale accidentului de la Bologna

Și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier, iar rudele au decis să organizeze funeralii comune pentru Veronica Fili, 22 de ani, de origine italiană și Otilia Camelia Ceornodolea, în vârstă de 23 de ani, originară din România. Ceremonia funebră va avea loc miercuri, 12 iunie, la ora 15:00, în Catedrala San Giorgio din Sassuolo.

Cele două prietene locuiau la Sassuolo și joia trecută se îndreptau cu mașina spre aeroportul din Bologna pentru a călători în Spania, la Valencia, când un autovehicul de mari dimensiuni a tamponat mașina Alfa Romeo 147 în care se aflau. În accident și-a mai pierdut viața Zainaba El Aissaoui, 41 de ani, de origine marocană, care se afla la volanul autoturismului, iar o a patra pasageră, Souaad El Aissaoui, 22 de ani, se află la spital cu numeroase fracturi.

Veronica și Otilia erau prietene inseparabile. Împreună cu Souaad, plecau în Spania pentru a face o surpriză la o altă prietenă, cu ocazia aniversării zilei sale de naștere. Le ducea la aeroport Zainaba, sora mai mare a lui Souaad. Cele trei au murit la locul accidentului, doar Souaad s-a salvat și luptă pentru viața sa la spitalul Maggiore din Bologna.

Cu ocazia slujbei de înmormântare primăria din Sassuolo a declarat pentru miercuri, 12 iunie, zi de doliu în localitate. Toate instituțiile publice vor arbora drapelul de culoare neagră și în timpul programului de lucru se va ține un minut de reculegere în amintirea victimelor tragicului accident.

La ora 15:00, când vor începe funeraliile, proprietarii activităților comerciale din centrul localității sunt rugați să închidă magazinele. Se face un apel către toți cetățenii să se adopte un comportament adecvat unei zile de doliu, cum ar fi abținerea de la activități recreative. Orașul va fi cufundat într-o atmosferă de respect pentru durerea familiilor și de omagiu pentru cele trei tinere care și-au pierdut viața.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Suntem și noi alături de familiile îndoliate și transmitem un mesaj de condoleanțe părinților Otiliei Ceornodolea, Nelu și Luminița, precum și fratelui său, Alex.

Veronica Fili și Otilia Camelia Ceornodolea