Italia: Vremea rea lovește mare parte a Peninsulei, cod galben de alertă în mai multe regiuni

În baza previziunilor meteorologice disponibile la această oră, Departamentul de Protecție Civilă din Italia, în acord cu conducerea regiunilor vizate, a emis un avertistment de vreme rea pentru seara zilei de joi, 5 martie, dar și pentru ziua de vineri, 6 martie 2020.

Potrivit comunicatului publicat pe site-ul oficial al instituției, începând cu după-amiaza zilei de astăzi sunt așteptate precipitații intense și furtuni care vor lovi umătoarele regiuni din Italia: Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna și Toscana. Fenomenele vor fi însoțite de ploi abundente, descărcări electrice frecvente, furtuni cu grindină și rafale puternice de vânt.

Mai mult, de la sfârșitul după-amiezii de astăzi sunt prevăzute vânturi puternice cu rafale de furtună care provin din cadranele de vest peste Emilia-Romagna și Friuli Venezia Giulia și care care se vor extinde apoi până în Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise și Puglia, în special pe zonele de coastă și zonele muntoase interne. Posibile furtuni sunt așteptate și de-a lungul coastelor expuse către mare din Friuli Venezia Giulia, Lazio și Toscana.

În baza acestei prognoze meteo a fost evaluată așadar pentru mâine, 6 martie, o alertă cu cod galben de urgență pentru regiunile Friuli Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Toscana, Umbria, Lazio, Abruzzo, Molise, Calabria și Basilicata.

Prognoza meteorologică și situația critică pentru Italia este actualizată zilnic pe baza noilor date și a evoluției fenomenelor și este disponibilă pe site-ul Departamentului de Protecție Civilă, împreună cu normele generale de comportament care trebuie urmate în caz de vreme rea. Informațiile privind nivelurile regionale de alertă, problemele critice specifice care ar putea afecta teritoriile individuale și acțiunile de prevenire adoptate sunt gestionate de structurile teritoriale de protecție civilă care vor menține contactul cu instituția menționată mai sus.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Distribuie acest articol