VIDEO | Italia, zăpezi ca în povești în zonele muntoase din nordul țării. 7 regiuni sub cod galben de vreme rea

Din Piemont până în Friuli-Venezia Giulia, dar și în Liguria, Emilia-Romagna și Toscana, iarna și-a intrat în drepturi depline. Arcul alpin și Apeninii de Nord sunt acoperiți de un strat gros de zăpadă, așa cum nu s-a mai întâmplat de zeci de ani în Italia. Pentru următoarele ore șapte regiuni sunt sub cod galben de vreme rea, informează La Repubblica.

După precipitațiile abundente de zăpadă din luna decembrie a anului trecut, în primele zile ale lui 2021 ninsorile au revenit. În unele zone s-au așezat straturi groase de zăpadă, ceea ce a cauzat mai multe incidente cum ar fi: alunecări de teren, copaci prăbușiți care au blocat traficul, drumuri blocate și închise, risc ridicat de avalanșe, acoperișuri prăbușite sub greutatea zăpezii.

Săptămâna care tocmai a început va fi caracterizată de o scădere a temperaturilor, cu precipitații sub formă de ninsoare, în mai multe regiuni. Vremea se va schimba de mâine, 5 ianuarie, când un nou vârtej ciclonic se va deplasa spre Italia declanșând o nouă fază de vreme rea. În acest context, un val de aer polar va lovi peninsula.

Autoritățile italiene au emis pentru următoarele ore alertă galbenă de vreme rea în șapte regiuni, unde sunt așteptate ninsori chiar și la altitudini joase. Condițiile meteorologice se vor înrăutăți în mare parte din teritoriul regiunii Emilia-Romagna, în Lazio, Abruzzo, Basilicata, Toscana, Umbria și coasta tirenică a Calabriei.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI