Italia: zeci de români amendați de carabinieri, găsiți într-un restaurant în toiul nopții pentru a sărbători o zi de naștere

S-a întâmplat în noaptea de 13 spre 14 februarie într-un restaurant din Melzo, o localitate de lângă orașul italian Milano, unde carabinierii, după ce au fost ținuți mai bine de o oră la ușa localului, au găsit zeci de cetățeni români așezați la mese. În ciuda faptului că restaurantul trebuia să fie închis din cauza măsurilor anti-COVID impuse de autorități, iar la acea oră erau interzise deplasările fără motiv întemeiat, conaționalii noștri sărbătoreau o zi de naștere în incinta localului respectiv.

 

Carabinierii au fost alertați la puțin timp după miezul nopții, relatează Milano Today, când o persoană a sunat la 112 și a semnalat faptul că se aud zgomote provenind dintr-un restaurant situat pe via 1 Maggio din Melzo. Militarii s-au deplasat imediat cu mai multe mașini la adresa respectivă și au somat-o pe proprietara localului să-i lase să intre.

Femeia, însă, le-a deschis porțile abia la ora 1:30, după ce i-a făcut pe carabinieri să aștepte mai bine de o oră în fața restaurantului. Odată intrați, militarii au constatat că zecile de persoane prezente sărbătoreau o zi de naștere și că la mese erau în total 18 minori și 35 de adulți, toți fiind cetățeni români rezidenți la Milano.

Forțele de ordine n-au avut de ales decât să aplice amenzi în valoare de 400 de euro pentru fiecare adult, apoi au sancționat-o și pe proprietara restaurantului, pentru care a fost dispusă și suspendarea licenței de funcționare timp de 5 zile. Potrivit sursei citate, restaurantul său a mai găzduit un eveniment asemănător și în data de 16 ianuarie 2021, când 17 tineri au sărbătorit o zi de naștere. Și cu acea ocazie, carabinierii au aplicat amenzi de 400 de euro pentru fiecare în parte.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI