Italian care a câștigat 5 milioane de euro la loterie, jefuit de doi români și doi moldoveni. „Mai bine nu mai câștigam nimic”

Un italian din Nichelino, în vârstă de 33 de ani, care a câștigat 5 milioane de euro la loteria „Gratta e Vinci”, a fost jefuit în primăvara anului 2022, la aproximativ un an după ce și-a încasat premiul.

Trei persoane, doi români și un moldovean, au fost acum condamnate pentru acest furt, în care au sustras aproximativ 40.000 de euro în numerar și opt kilograme de lingouri de aur, în valoare de 530.000 de euro, din vila italianului, situată pe un deal.

Lingourile de aur nu au fost recuperate în totalitate, însă jefuitorii au fost capturați de carabinieri: unul a fost arestat în noaptea jafului, moldoveanul Costantin Denisov, iar ceilalți doi, o femeie și un bărbat de naționalitate română, au fost localizați mai târziu alături de un alt complice, moldovean.

Trei dintre ei au primit acum sentințe definitive.

Victima, care și-a descris casa drept un buncăr după incident, deoarece a luat măsuri sporite de siguranță, și-a exprimat regretul față de modul în care a gestionat câștigul, recunoscând că a comis erori din cauza stării de euforie permanentă provocată de câștigul neașteptat:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„A fost un moment când am blestemat acea victorie. Acum casa mea este un buncăr… Când obții un astfel de câștig trăiești într-o stare de euforie perpetuă și faci greșeli pe care nu le-aș mai face astăzi”, a spus italianul.

Furtul nu a fost ales la întâmplare; stilul de viață al victimei s-a schimbat radical după câștig, acesta și-a extins afacerea, a achiziționat o vilă și un SUV în valoare de 150.000 de euro, atrăgând atenția unor indivizi cu intenții răuvoitoare.

Într-o seară, când se întorcea acasă, a căzut în capcana celor patru jefuitori care l-au amenințat pe el și pe partenera sa, după care i-au încuiat în baie, relatează Corriere della Sera.

În urma incidentului, italianului i-a fost acordată o compensație provizorie de 100.000 de euro.

Acum, cei trei tâlhari și-au aflat sentințele

Tribunalul a aplicat pedepse mai severe decât cele propuse de procuratură: unul dintre bărbați a primit o condamnare de 5 ani și 6 luni, în timp ce al doilea a fost condamnat la 2 ani și 6 luni, la care se adaugă o pedeapsă anterioară pentru un total de 8 ani și 6 luni.

Femeia, care stătea de pază în timpul jafului, a fost condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Distribuie acest articol