Italian care a omorât o româncă de 19 ani condamnat definitiv la închisoare pe viață după 14 ani de la crimă

Judecătorii de la Curtea de Casație din Rovigo (Veneto) au condamnat recent, în mod definitiv, la închisoare pe viață, un bărbat italian acuzat că a omorât o româncă în urmă cu 14 de ani.

Inculpatul, pe nume Sergio Benazzo, în vârstă de 46 de ani și de profesie instalator, a ucis-o pe Paula Burci, o tânără româncă de numai 19 ani, în anul 2008, în complicitate cu o altă româncă, Gianina Pistroiescu, 46 de ani și ea, cu care italianul avea o relație la acea vreme.

Gianina Pistroescu și Sergio Benazzo în sala de judecată. Foto: ilrestodelcarlino.it

Pistroiescu a fost condamnată și ea la închisoare pe viață și este închisă încă din 2020, relatează publicația Il Resto del Carlino.

Paula Burci venise în Italia în 2008, cu fratele Gianinei, iar aceasta din urmă și bărbatul italian au constrâns-o să se prostitueze.

Cei trei locuiau împreună în localitatea Villadose din provincia Rovigo, în casa lui Benazzo, acesta din urmă și concubina sa fiind anchetați și condamnați apoi pentru favorizarea și exploatarea prostituției.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Paula Burci a fost dată dispărută la data de 16 februarie 2008 și găsită moartă la 24 martie din același an.

La data de 16 februarie 2008 însă, Paula Burci a dispărut, iar trupul ei neînsuflețit a fost găsit la data de 24 martie 2008 într-o mlaștină din localitatea Zocca, provincia Ferrara (Emilia-Romagna).

Locul unde trupul neînsuflețit al Paulei a fost găsit.

După un lung proces, care a durat 14 ani, justiția italiană a făcut dreptate pentru Paula și Benazzo a fost condamnat definitiv la închisoare pe viață pentru uciderea tinerei românce.