Italian căutat de 5 ani de poliție, arestat în România. Falsifica opere de artă

Un bărbat italian originar din Sinagra, Messina, care certifica opere de artă false, a fost arestat la București, în România, ca urmare a colaborării dintre carabinierii italieni și Poliția Română.

Sebastiano Giglia, în vârstă de 55 de ani, era căutat de poliție din anul 2013, el avea o condamnare la 12 ani de închisoare pentru asociere criminală cu scopul de fraudă, șantaj, trafic de influență și fals de opere de artă. Banda sa realiza copii ale operelor de artă aparținând lui Franco Angeli, unul dintre maeștrii Pop Art din Italia.

Giglia a fost arestat în cartierul ambasadelor din capitala română, într-o zonă în care obișnuia să meargă și să sune familia de la cabinele telefonice, pentru a nu putea fi reperat. Organizația italianului se folosea un falsificator capabil să reproducă lucrările într-un mod perfect. În total au fost descoperite 650 de lucrări false, în valoare de 4 milioane de euro.

Italianul a mai fost arestat în 2009 împreună cu alte cinci persoane considerate membri ai organizației. Giglia, potrivit acuzației, ar fi fost mintea unui proiect criminal condus de două asociații criminale. Organizațiile au reușit să speculeze cu privire la costurile de autentificare și de stocare pe care „Art Magi”, pe bună dreptate, le cerea pentru a evalua calitatea lucrărilor.

Lucrările confiscate urmau să fie incluse în cel de-al doilea volum al Catalogului general de lucrări al lui Franco Angeli, care era în curs de publicare. Emblematică a fost descoperirea, într-un depozit din Milano, a 227 de lucrări false, deja stocate ca autentice, gata de a fi introduse pe piață, informează lasicilia.it.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI