Italian condamnat de două ori la închisoare după ce a persecutat o româncă, asistentă medicală și pe soțul acesteia

Un italian în vârstă de 66 de ani, din Ancona (Marche), a fost condamnat recent la închisoare pentru a doua oară, după ce și-a hărțuit vecinii, o asistentă de naționalitate română, care lucrează la Spitalul Torrette și pe partenerul acesteia.

Bărbatul, cu domiciliul la Borgo Rodi, a fost condamnat cu suspendare într-un prim proces, dar pentru că a continuat să le creeze neplăceri celor doi și să-i amenințe, a primit o a doua condamnare, de această dată cu revocarea suspendării condiționate a primei pedepse și cu obligația de a plăti despăgubiri victimelor, pe lângă cheltuielile de judecată.

În primul proces italianul a fost condamnat la 1 an și șase luni, iar în cel de-al doilea la un an de închisoare. Acesta va trebui așadar să-și petreacă după gratii 2 ani și jumătate din viață.

Conform Corriere della Sera, cel de-al doilea proces a început în luna decembrie a anului trecut pentru că, potrivit acuzării, italianul a continuat să-și persecute vecina, o româncă în vârstă de 40 de ani, și să-i amenințe soțul, în ciuda faptului că instanța îl găsise deja vinovat pentru fapte asemănătoare în 2014 când, într-un acces de furie, i-a spart conaționalei noastre geamul din spate al mașinii.

Femeia și soțul ei, asistați de avocata Roberta Di Martino, l-au denunțat și la începutul anului 2016, pentru amenințări repetate adresate bărbatului român („Îți sparg fața”, i-ar fi strigat într-o zi), pentru atitudinile sale agresive și intimidante.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe lângă acest tip de comportament, în ianuarie 2016, cuplul de români a suferit și pagube materiale, ei și-au găsit mașina cu portierele zgârâiate.

Pentru asistentă, care a fost nevoită să își schimbe tura la Spitalul Torrette pentru că, întorcându-se seara acasă, îi era teamă să se întâlnească cu vecinul, chiar și mersul în parc cu fetițele devenise imposibil.

Fetițele începeau să plângă atunci când îl vedeau pe italian, numindu-l „omul cel rău”. Ele au fost martore la scena în care acesta le strigase părinților lor: „Vă omor pe toți, străinilor!”