Italian condamnat la 1 an și 4 luni cu suspendare pentru moartea unui român: „Am vrut doar să-l sperii”

Stefano Natalini, 69 de ani, paznicul unei vile din Valsamoggia (provincia Bologna) care, în noaptea dintre 4 și 5 decembrie 2019, l-a împușcat în spate pe Georgian Ene, român de 32 de ani, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare.

Natalini, care îngrijea și păzea o vilă din localitatea amintită, a surprins un grup de infractori care intenționau să intre și să fure bunuri din casa respectivă. A tras cinci focuri de armă la întâmplare, pentru a-i speria pe hoți, dar fără intenția de a ucide pe cineva. Abia a doua zi dimineață și-a dat seama că Georgian Ene, unul dintre infractori, zăcea fără viață în grădina vilei.

Stefano Natalini și Georgian Ene

Cum s-au petrecut faptele:

În numai trei ore, hoții au spart în acea noapte șase proprietăți de pe străzile Via Ghiarino și Via Cassola. Dar, la ultima țintă, lucrurile s-au schimbat. La Villa Gessa, o clădire din secolul XVI, infractorii n-au știut că paznicul, Stefano Natalini și soția lui dormeau și peste noapte acolo. Natalini a auzit pași prin curte, a pus mâna pe pistol și a tras la întâmplare, în noapte, pentru a-i speria pe intruși.

„Era în jurul orei 04:00 noaptea când am auzit niște zgomote, m-am speriat și am luat pistolul… am deschis o fereastră mică din spate și am tras trei focuri de armă spre câmpuri. Îi auzeam că erau foarte aproape. M-am dus la cealaltă fereastră și am văzut că se aflau în pragul casei, iar jos, unde eram eu, erau niște torțe. Atunci am tras alte două focuri, dar în depărtare, spre o cabană unde nu locuiește nimeni. Nu în jos, sub mine, unde auzeam vocile și vedeam luminile…”, a declarat paznicul în fața procurorului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Când a ieșit în curte, a doua zi dimineață, Natalini a descoperit cadavrul unui bărbat. Era Georgian Ene, care fusese împușcat în spate.