Italian condamnat la 16 ani de închisoare după ce a omorât un român: „Nu era de acord cu relația dintre mine și soră-sa”

Tribunalul din Ragusa (Sicilia) l-a condamnat pe Vincenzo Vindigni, în vârstă de 27 de ani, la 16 ani și opt luni de închisoare după ce în decembrie 2018 l-a împușcat pe Iulian Florin Aenăchioaie, 44 de ani, cetățean român rezident la Vittoria. Pe lângă anii de recluziune, italianul are de plătit și o amendă de 600 de euro, informează Quotidiano del Canavese.

Conaționalul nostru a fost ucis cu o armă de foc în seara zilei de 26 decembrie 2018, la Scoglitti, un sat care aparține de Costa Fenicia.

Motivul crimei a fost relația italianului cu sora românului nostru, care nu era văzută cu ochi buni de familia fetei.

În seara zilei de 26 decembrie, în jurul orei 19:45, Iulian, împreună cu un prieten rezident la Vittoria, Salvatore Maccaione, de 57 de ani, a mers acasă la Vincenzo Vindigni unde a izbucnit o ceartă. Scandalul a culminat cu gestul dramatic al italianului care și-a pierdut controlul, el a pus mâna pe armă și a tras două focuri spre Iulian, rănindu-l mortal. Și Salvatore Maccaione a fost rănit, dar starea lui nu a fost una gravă.

Bărbatul român a decedat la spital, unde a fost transportat încă de la început în condiții extrem de grave.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
Vincenzo Vindigni. Foto: Ragusa News