Italian cu afacere de succes în România: „O țară foarte frumoasă, unde poți să faci ceva dacă vrei, ai curaj și ceva bani”

Gârla Mare, o comună pitorească din județul Mehedinți, a devenit noua casă a lui Carlo Dinardo, un fermier italian care a ales să-și continue pasiunea și afacerea în România, după ce o tragedie i-a distrus în Italia moștenirea familială de două generații.

La opt ani de când a pus pentru prima dată piciorul pe pământ românesc, Carlo Dinardo a construit o afacere înfloritoare în pomicultură, fără vreun ajutor de la stat, având astăzi 20 de hectare de livadă.

Fructele sale, cultivate cu pasiune și dăruire, își găsesc astăzi locul pe rafturile marilor magazine din țară, relatează într-un reportaj Antena 3.

Captură de ecran 2023-09-24 120603
Sursa foto: captură video Antena 3

În 2015, destinul i-a pus la încercare afacerea italianului. O rafală devastatoare de grindină a spulberat într-o singură zi ceea ce familia lui Dinardo construise cu trudă și devotament în Italia.

Însă în loc să se lase copleșit de această lovitură, Carlo a văzut oportunitatea de a începe de la zero într-o altă țară.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Decizia sa de a investi în România nu a venit întâmplător. În urma a 20 de ani de colaborare în Italia cu români originari din Gârla Mare, fermierul a fost atras de solurile fertile și oportunitățile de afaceri din această regiune.

A investit 10.000 de euro pentru fiecare hectar de pământ, plantând livezi de pomi fructiferi.

„Când am ajuns în România, m-am gândit că asta e o țară foarte frumoasă, unde poți să faci ceva dacă vrei, dacă ai nevoie, dacă ai curaj și ceva bani”, a spus italianul pentru sursa citată.

1200-202309249573 (2)
Carlo Dinardo. Sursa foto: captură video Antena 3

Rezultatele au venit repede, iar calitatea produselor sale a făcut ca fructele fermierului italian (ex: mere, prune, piersici, nectarine) să fie căutate în lanțurile mari de magazine.

Dincolo de succesul economic, povestea sa este una despre reziliență, adaptabilitate și recunoștință față de oamenii care l-au susținut în momentele dificile.

În această aventură românească, Carlo Dinardo nu este singur. Alături de el lucrează aceiași români care i-au fost colegi și prieteni în Italia. Împreună formează o echipă dedicată, care aduce gustul autentic al fructelor pe mesele românilor.

„În 2002 am plecat în Italia și acolo l-am cunoscut pe Carlo – povestește o româncă, lucrătoare la ferma italianului de la Gârla Mare – i-a plăcut de noi cum am lucrat, a fost mulțumim noi de el, el de noi și în cele din urmă s-a hotărât să deschidă o firmă în România împreună cu noi.”

Captură de ecran 2023-09-24 121016
Sursa foto: captură video Antena 3

„Am lucrat cu el în Italia 20 de ani de zile – spune și un lucrător român – și după aia am venit aici, la Gârla Mare și ne-am apucat de lucru.”

„E foarte bine, avem unde munci, lucrăm de la 5:00 și până la ora 13:00 și ne plătește foarte bine”, a mărturisit o altă lucrătoare.

Cu o investiție substanțială și o abordare concentrată asupra pieței de desfacere, Dinardo susține cu tărie că alegerea de a investi în agricultura românească a fost cea mai bună decizie.

Prin munca sa, nu doar că a readus la viață o tradiție de familie, ci a și construit poduri de prietenie și colaborare între două culturi.

În ciuda tuturor provocărilor, italianul este mândru de parcursul său și vede în România nu doar un teren de afaceri, ci și o a doua casă.

Și, la fel ca în orice casă, esența reușitei sale stă în oamenii și relațiile construite alături de ei. VIDEO mai jos: