Un italian a dăruit 250.000 de euro unei românce mai tânără cu 52 de ani decât el. Soția bărbatului a dat-o în judecată

O tânără româncă din Italia, în vârstă de 30 de ani, a primit cadouri în bani de la un antreprenor italian, originar din Modena (Emilia-Romagna) și cu 52 de ani mai bătrân decât ea, care se ridică la o sumă totală de 250.000 de euro, informează publicația locală Gazzetta di Modena.

Când soția italianului a aflat, a denunțat-o pe româncă și a dat-o în judecată, acuzând-o că s-a folosit de lipsa de luciditate a soțului ei pentru a-l înșela de bani.

Totul a început în anul 2018, relatează sursa citată, când antreprenorul italian, în vârstă astăzi de 82 de ani, a cunoscut o tânără de origine română, pe care a ajuns s-o îndrăgească foarte mult.

Aflând despre dificultățile economice prin care trecea conaționala noastră, bătrânul italian a început să-i dăruiască acesteia diverse sume de bani, de ordinul zecilor de mii de euro, care s-au ridicat în final la un total de 250.000 de euro, conform celor relatate în tribunal.

Cu banii primiți de la bărbatul italian, într-o perioadă care a durat din 2018 și până în 2021, tânără româncă a reușit să-și cumpere chiar și un apartament, au mai constatat anchetatorii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În luna octombrie 2020 însă, bătrânul de 82 de ani a fost implicat într-un accident rutier, care l-a lăsat cu probleme  grave de sănătate din cauza unei traume craniene suferite.

Bărbatul a fost nevoit așadar să renunțe la rolul său de administrator în firma pe care o conducea, din cauza limitărilor psihologice cu care a rămas după accident, iar soția lui a fost împuternicită astfel să-i administreze toate bunurile.

Imediat după ce a obținut acces la conturile bancare ale soțului ei și cele ale firmei, femeia italiană a observat toate transferurile bancare făcute de bărbat către românca noastră și a decis să o denunțe imediat pentru înșelăciune asupra unei persoane incapabile de a gândi lucid. Din acel moment a început o luptă legală între avocații celor două femei.

Pe de-o parte, avocatul româncei, Pasqualino Miraglia, a încercat să demonstreze că bătrânul era sănătos la minte până în luna octombrie a anului 2020. Și se pare că a reușit, deoarece procurorul care a condus ancheta s-a declarat de acord cu el, în cadrul ședinței din tribunal desfășurată vineri, 6 mai 2022, și i-a cerut judecătorului așadar să arhiveze cazul.

Pe de altă parte, familia italianului nu vrea să renunțe la proces și s-a constituit parte civilă, încercând să demonstreze, pe baza unei evaluări psihologice desfășurate în 2021, că bătrânul era incapabil să ia decizii lucide încă din anul 2017.

În urma contestației depuse în acest sens din partea avocatului familiei, Gianluca Barbieri, judecătorul va trebui să decidă dacă procesul împotriva româncei va continua sau nu, decizie ce va fi anunțată săptămâna viitoare, mai scrie sursa citată.