Italian de 99 de ani, cu permis de conducere: „N-am avut niciun accident în 70 de ani de condus”

Divo Stagi, un bărbat italian în vârstă de 99 de ani, se pregătește să plece într-o scurtă călătorie cu mașina alături de soția sa, în orașul italian Florența, parcurgând aproximativ 100 de kilometri dus-întors.

photo_2023-04-27_17-35-35
Divo Stagi, 99 de ani. Sursa foto: Corriere della Sera

Născut în Lucca și căsătorit de 67 de ani cu Anna, o fostă învățătoare, Divo are o fată care s-a călugărit și un fiu care este medic specialist în neuropsihiatria infantilă.

Pensionarul, fost director și inspector de bancă, nu doar că încă știe să conducă mașina cu măiestrie, dar a fost și recent premiat de Luca Sangiorgio, directorul ACI (Automobile Club d’Italia) filiala din Lucca, pentru că în peste 70 de ani de condus nu a avut niciun accident, informează Corriere della Sera.

Cu toate acestea, Divo Stagi recunoaște că a avut un mic incident cu mult timp în urmă, însă nu cu mașina, ci cu o Vespa. Acesta povestește cum el și soția sfârșit într-o tufă în timp ce se aflau la munte, dar au scăpat nevătămați și în cele din urmă au avut acolo o experiență romantică.

Divo împărtășește și o poveste din trecutul său, când a refuzat să se alăture forțelor fasciste și naziste, alegând să lupte împotriva lor în cadrul Republicii. Pentru a scăpa, s-a ascuns într-un pădure din munții, unde a trăit alături de mistreți timp de câteva luni. Acolo, împreună cu animalele sălbatice, a mâncat ghinde și rădăcini și a dormit sub frunze.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Lola, una dintre cele patru surori ale sale, își risca viața pentru a-i aduce hrană. Într-o zi a fost oprită de soldații SS, dar în coșul în care aducea mâncare s-au găsit doar flori, asemănător miracolului Sfintei Zita, protectoarea orașului său natal.

Divo povestește și despre tatăl său, Agostino, care a avut curajul să meargă la un ofițer german și să-i promită hrană în schimbul vieții fiului său.

Cu o memorie impresionantă și o luciditate extraordinară, bătrânul italian consideră că secretul longevității sale este conversația sa zilnică cu Dumnezeu. Acesta afirmă că încă are dorința de a trăi, de a merge și de a conduce, iar credința îi oferă încredere și îl îndeamnă să rămână o persoană bună și să ajute pe ceilalți.

„Vorbesc cu Domnul în fiecare dimineață. Mă port frumos cu el, încă vreau să trăiesc, să merg și să conduc. Are încredere în mine, îmi spune să continui să fiu o persoană bună și să-i ajut pe ceilalți.”, a mărturisit pensionarul italian.

Cu toate acestea, Divo recunoaște că atunci când greșește, Dumnezeu îl mustră ca un tată, spunându-i să nu mai fie „bischero” – un termen toscan care înseamnă prost sau naiv.

Prin povestirile sale fascinante, Divo Stagi ne oferă un exemplu de viață îndelungată și plină de înțelepciune, bazată pe experiențe și valori autentice.

Cu perseverență, curaj și o legătură profundă cu spiritualitatea, el continuă să trăiască o viață deosebită, inspirându-i pe cei din jur prin poveștile sale și abilitățile sale remarcabile la volan.

Distribuie acest articol