Bunicul italian erou care și-a salvat nepoata din inundații dar a murit încercând să salveze restul familiei

Roberto Ramacciotti și fiul său, Simone

Un bărbat italian în vârstă de 65 de ani este considerat erou, după ce și-a salvat nepoata Camilla, de numai 3 anișori din inundațiile care au devastat regiunea Toscana.

Simone și soția sa, Glenda

Bărbatul și-a pierdut însă viața, în încercarea de a-i salva și pe ceilalți membri ai familiei sale, fiul Simone de 37 de ani, nora Glenda 35 de ani, și micuțul Filippo de 4 ani care, din nefericire, au murit înecați, scrie ilmessaggero.it

Primarul orașului Empoli, Brenda Barnini, orașul în care Roberto Ramacciotti și fiul său aveau o agenția de asigurări declară: „Nu există cuvinte cu care să putem comenta ceea ce s-a întâmlat. O îmbrățișare soției lui Roberto și micuței Camilla. Empoli plânge împreună cu voi!”

Roberto Ramacciotti avea 65 de ani și locuia într-un apartament aflat deasupra celui în care stăteau fiii și nepoții săi, într-un bloc din Livorno, oraș care a fost devastat de o furtună puterică în noaptea de sâmbătă spre duminică. Bărbatul s-a trezit în mijlocul nopții, atunci când ploile torențiale cădeau peste întreaga zonă. A văzut atunci că apartamentul rudelor sale este inundat și, fără să stea prea mult pe gânduri, a intrat în casa lor reușind să-și salveze nepoata în vârstă de trei ani. A intrat apoi înapoi în apartament, încercând să salveze și ceilalți membri ai familiei, însă a murit înecat, alături de nepotul său, precum și de părinții acestuia.

„Fetița a supraviețuit datorită faptelor eroice ale bunicului său”, au scris ziarele.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Bilanțul inundațiilor care au afectat Italia în noaptea de sâmbătă spre duminică, se ridică la opt morți. Trupul neînsuflețit al unui bărbat, dat dispărut de dumnică, a fost găsit astăzi, în timp ce cadavrul unei femei de 34 de ani, dispărută tot duminică, a fost recuperat ieri.

@rotalianul