Un italian a dat în judecată o româncă pentru a-și recupera miile de euro pe care spune că i le-a împrumutat

Un bărbat italian care susține că a dat o sumă mare de bani unei românce din Podu-Iloaiei, județul Iași, ca împrumut, a dat-o pe femeie în judecată deoarece, spune el, nu mai reușește să recupereze banii de la ea. Italianul i-ar fi dat conaționalei noastre peste 6.000 de euro.

Conform publicației Ziarul de Iași, italianul cu numele Gino L. ar fi pierdut procesul de la Judecătoria Iași, în care a susținut că a i-a dat femeii cu împrumut banii respectivi și nu ca simplu ajutor. El mai are șansa apelului, în faţa Tribunalului, care a luat în discuţie cazul.

Italianul a precizat că a cunoscut-o pe Elena A. în urmă cu cinci ani și între ei s-a legat o frumoasă prietenie. La un moment dat femeia a început să-i ceară bani cu împrumut, astfel încât, până în aprilie 2018, italianul ajunsese să-i dea româncei în total 4.900 de euro. La momentul respectiv el i-ar fi spus tinerei că dacă nu își primește banii o va da în judecată.

Deși nu i-a fost restituit nimic, italianul ar mai fi continuat să-i dea bani, până în mai 2018 adunându-se 6.000 de euro, sumă la care s-au adăugat şi alţii. În cele din urmă, s-a adresat instanţei.

Avocatul femeii a arătat că nu se poate demonstra decât cel mult transferul, în trei ocazii, a unei sume totale de 625 de euro, viraţi prin Western Union. Aceste transferuri nu demonstrau însă şi obligaţia de a returna banii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Ideea unor împrumuturi nu apare ca plauzibilă. Dacă banii i-ar fi fost daţi pârâtei de către reclamant cu titlu de împrumut, este greu de crezut că acesta ar fi continuat să o crediteze, deşi nu i-ar fi fost restituită nicio parte din respectivele sume. Prin urmare, nu s-a făcut dovada existenţei împrumutului, dar nici a dolului, consimţământul reclamantului nefiind afectat, acesta dându-i benevol bani pârâtei, în baza relaţiei dintre ei”, au reţinut magistraţii ieșeni.

Aceştia au constatat că nu se poate vorbi de o răspundere civilă delictuală și au decis respingerea acţiunii.

Distribuie acest articol