Un italian care trăiește de 10 ani în România: O țară frumoasă care are nevoie de autostrăzi și mai multe spitale

România este o destinaţie atractivă nu doar pentru turişti, ci şi pentru investitori sau pentru tineri străini care vin să lucreze în țara noastră. Numeroasele oportunități de dezvoltare și experiența culturală diferită sunt principalele argumente care l-au convins și pe italianul Davide Zappavigna să se stabilească în România cu 10 ani în urmă. În prezent este unul dintre oamenii de afaceri italieni de succes din țara noastră, a pus bazele a două companii private și și-a întemeiat o familie minunată cu o femeie română.

Davide Zappavigna este un antreprenor italian dintre cei care și-au îndreptat atenția spre România, a reușit să vadă aspectele pozitive și să fructifice oportunitățile pe care o țară din Europa de Est, în continuă dezvoltare și aflată într-o permanentă cursă pentru a prinde din urmă Vestul, i le poate oferi.

Originar din Torino, s-a stabilit în anul 2008 la Brașov, unul dintre cele mai frumoase orașe ale țării noastre. Aici a întâlnit-o mai târziu pe Carmen, o româncă de care s-a îndrăgostit și care i-a dăruit două fetițe, pe Giulia și Giorgia. Împreună cu soția sa, Davide a pus bazele unei companii de proiectare dedicată în special sectorului auto, „DPLAY GLOBAL PROIECT” și companiei de îmbrăcăminte sportivă, exclusiv Acerbis, „DPLAY SPORT”.

„În ultimii zece ani România s-a schimbat foarte mult, dar eu m-am simțit mereu bine aici, și-am avut și norocul să cunosc oameni fantastici, precum soția mea”, ne-a mărturisit Davide despre permanența sa în țara noastră.

Întrebat de noi care sunt din punctul său de vedere domeniile în care România are de recuperat pentru a ajunge din urmă țările din Occident, italianul ne-a spus:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„În România ar trebui cu siguranță să se îmbunătățească organizarea și gestionarea afacerilor din domeniul public, cu investiții în special în sectoarele de sănătate și infrastructură, precum spitale și autostrăzi. Evident, problemele nu se pot rezolva de la o zi la alta, așa cum ar dori unii, personal aș sugera să nu se aleagă soluția cea mai rapidă care de obicei implică de multe ori compromisuri și favorizarea ilegalității, ci aș fi pentru un ritm mai lent, dar onest și sigur. Problema este că în România acum există o diferență enormă de mentalitate între două generații, pe de o parte sunt cei care au trăit și au fost educați în perioada comunistă și care nu reușesc să scape de ideile și doctrina inoculată atunci, iar pe de altă parte sunt tinerii, care vor cu totul altceva și văd lumea în mod divers.”

În toți anii petrecuți în țara noastră, Davide a muncit, și-a creat un business, o familie, dar a avut timp să admire și frumusețile pe care teritoriul țării noastre le pune tuturor, cu generozitate, la dispoziție: „Peisajele României, în special Transilvania, sunt uluitoare și le recomand întotdeauna cunoscuților mei din Italia să vină să viziteze această regiune, cel puțin o dată în viața lor și să descopere tradițiile acestor locuri fascinante, cu rădăcini străvechi.”

Despre ce-i place cel mai mult, dar și ce îl nemulțumește în țara noastră, Davide Zappavigna, italianul emigrat în urmă cu 10 ani în România ne-a răspuns: „Lucrul care îmi place cel mai mult în România sunt oportunitățile de muncă pe care le oferă și dezvoltarea continuă a țării, ceea ce îmi place cel mai puțin este să văd atâția copii trăind în sărăcie.”

Davide Zappavigna. Sursa foto: profilul Facebook
@rotalianul