Italian în scaun cu rotile, a plătit 35.000 de euro unor vrăjitoare sperând că va putea merge din nou

Un bărbat de 45 de ani din localitatea italiană Ferentino, provincia Frosinone din Italia, care se află în scaun cu rotile după un accident grav ce i-a compromis mobilitatea membrelor inferioare, a fost înșelat cu 35.000 de euro de trei femei care pretindeau că sunt vrăjitoare și care i-au promis că îl vor face să meargă din nou prin rituri magice.

Bărbatul, care și-a pierdut complet sensibilitatea în picioare în urma accidentului, a căutat soluții pentru a-și îmbunătăți condiția și a fost atras de promisiunile miraculoase ale unor site-uri de profil, relatează Il Messaggero.

Povestea a început în urmă cu aproximativ un an, când bărbatul a descoperit online un site care oferea servicii de magie și clarviziune.

Acolo a cunoscut o femeie, care utilizând un pseudonim, i-a promis că poate realiza rituri magice pentru recuperarea abilităților motorii.

Inițial, bărbatul italian a investit 7.000 de euro în achiziționarea unui șarpe și alte obiecte necesare pentru un ritual, la indicația femeii.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

După dispariția temporară a acesteia și a presupusului deces al șarpelui, victima a fost convinsă să cumpere un alt șarpe, transferând încă 7.000 de euro.

Situația a escaladat când o altă persoană l-a contactat pe bărbat, pretinzând că femeia a fost răpită și că este necesară o răscumpărare de 10.000 de euro.

Motivat de îngrijorare pentru siguranța vrăjitoarei, bărbatul a efectuat plata, ajungând ulterior la achitarea sumei totale de 35.000 de euro, în speranța recuperării mobilității.

După ce bărbatul și-a dat seama că a fost înșelat, s-a adresat carabinierilor din Ferentino, care au deschis o anchetă și au descoperit identitatea celor trei femei, cu vârste între 30 și 50 de ani, rezidente între Bergamo și Varese.

Ele se foloseau de un site online pentru a-și promova serviciile de veghenție și magie, utilizând testimonianze și imagini false pentru a convinge și atrage clienți vulnerabili.

Tragicul caz al bărbatului de 45 de ani evidențiază pericolele pe care le reprezintă astfel de site-uri care exploatează disperarea și speranța oamenilor, oferind soluții iluzorii la probleme grave de sănătate.

Autoritățile continuă investigațiile pentru a aduce în fața justiției pe cele implicate în această schema de înșelăciune complexă.