Italian îndrăgostit de România: „Îmi amintește de copilăria mea”

Un om de afaceri italian, Fiorenzo Rivelli, a spus despre România că este o țară frumoasă, unde poți trăi și poți munci cu mare plăcere.

„Printre frumusețile României este faptul că regăsesc aici lucruri care îmi amintesc de copilăria mea din Italia. E dificil să explic. Când merg la sate, văd un stil de viață pe care l-am trăit acum 50 de ani. Îmi trezește amintiri prețioase, mai ales că în Italia unele dintre aceste lucruri au dispărut”, a mărturisit bărbatul italian conform publicației Gazeta de Sud.

Fiorenzo Rivelli este un antreprenor cu afaceri în lumea întreagă. Colecționează mașini și este președinte al clubului Porsche din San Marino. În prezent a investit în zona Craiovei, în afaceri imobiliare, dar în trecut a avut și alte proiecte în țara noastră.

„De la domeniul producției de aluminiu, în care am realizat fabrici în Italia, San Marino, Malta, România, Bulgaria, Rusia, Ucraina, China, Cuba am trecut la producția de panouri fotovoltaice, apoi la realizarea și construirea de centrale electrice fotovoltaice, la vânzarea de energie electrică, la societate de asistență și întreținere a centralelor electrice.

Am construit o fabrică de producție de panouri fotovoltaice în China și alta în Republica San Marino. Dacă trebuie să fac ceva nou, o fac. Îmi găsesc colaboratorii și o fac”, a declarat omul e afaceri italian pentru sursa citată.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

România a fost așadar doar una dintre numeroasele țări în care a ales să investească, însă i s-a lipit de suflet și recunoaște că în țara noastră a regăsit crâmpeie de viață care i-au trezit amintiri din copilărie și o familiaritate aparte în poporul român.

Puteți citi în întregime aici: Povestea antreprenorului italian care a deschis fabrici în toată lumea, dar s-a îndrăgostit de România.