Italian înșelat cu 18.000 de euro de patru escroci români. L-au păcălit și i-au luat mașina

În urma unei complexe acțiuni de investigare, colaborând cu serviciul de cooperare internațională, poliția din România a reușit să localizeze și să rețină un vehicul Volkswagen T-Roc, aflat în centrul unei fraude comise în Italia.

Mașina a fost găsită miercuri în România, după ce a fost raportată ca fiind obiectul unei escrocherii în Jesi, regiunea Marche, informează publicația Vivere Jesi.

Povestea începe când vânzătorul, un cetățean italian, a decis să-și vândă vehiculul printr-o agenție specializată de vânzări auto. Nu a durat mult până când a fost contactat de un bărbat român, care s-a arătat interesat să cumpere mașina.

Cei doi s-au înțeles asupra unui preț de 19.500 de euro, dintre care 1.500 euro urmau să fie plătiți în numerar, iar restul de 18.000 de euro prin transfer bancar.

La întâlnirea pentru finalizarea vânzării, s-au prezentat nu de unul, ci trei bărbați români. Aceștia i-au înmânat italianului suma de 1.500 de euro în numerar și au prezentat o chitanță care demonstra că au efectuat transferul bancar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Cu toate acestea, în zilele următoare, vânzătorul a constatat cu stupoare că suma promisă nu fusese transferată în contul său. Contactând banca, a aflat că nu exista nicio urmă a acelei tranzacții. Într-adevăr, fusese victima unei înșelătorii.

Investigația ulterioară a poliției italiene a relevat că persoanele responsabile erau de fapt patru cetățeni români, specializați în astfel de escrocherii. Toți patru erau însă de negăsit.

Miercuri, 6 septembrie, în urma cooperării dintre forțele de ordine române și cele italiene, vehiculul a fost descoperit în România și reținut.

Poliția română a luat legătura cu Departamentul de Securitate Publică din Italia, care la rândul său a informat Comisariatul din Jesi despre succesul operațiunii.

Victima, după aflarea veștilor bune, nu și-a ascuns recunoștința și a lăudat munca poliției în rezolvarea cazului.

Distribuie acest articol