Un italian își hărțuia constant cumnata româncă folosind fraze rasiste. Condamnat la 18 luni de închisoare

„Ieși afară de aici, țigancă!”

„Hitler și Ceaușeascu au făcut bine că v-au omorât pe toți.”

Acestea sunt doar două din frazele rasiste pe care P.M., un italian în vârstă de 49 de ani din Pordenone, le-a adresat timp de 4 ani cumnatei sale, o femeie de origine română. Nici fratele lui, soțul conaționalei noastre, nu a scăpat de agresiunile bărbatului, motiv pentru care cei doi soți au decis să-l denunțe pentru hărțuire și vătămare corporală.

P.M. a fost trimis apoi în judecată, relatează ziarul Il Gazzettino, iar avocatul Roberto Veroi, care i-a reprezentat la proces pe femeia română și pe soțul ei, i-a demonstrat judecătorului Milena Granata de la Tribunalul din Pordenone, prezentând dovezi concrete ce relatau cum cuplul italiano-român a trăit un adevărat coșmar care a durat circa 4 ani. Cei doi soți au ajuns chiar să se teamă pentru viața lor din cauza agresivității de care inculpatul dădea dovadă, gesturile sale nefiind limitate numai la amenințări, ci și la fapte pline de violență, de la uși izbite de ziduri și până la amenințări cu moartea, cu cuțitul în mână.

În data de 4 iunie 2017, P.M. a luat un cuțit de bucătărie și i-a dat de înțeles fratelui său, printr-un gest mimat, că-i va tăia gâtul. Apoi l-a lovit în față cu o chiuvetă de plastic, l-a apucat de gât cu o mână și l-a lovit în nas cu cealaltă, provocându-i răni pentru care medicii i-au dat 5 zile de îngrijiri medicale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

În altă ocazie, a amenințat-o cu un baston pe femeia română și i-a spus acesteia: „Ieși afară de aici, țigancă!”. Amenințările de acest gen și frazele rasiste adresate conaționalei nu erau rare, de fapt, iar cei doi soți le-au suportat ani la rând. În cele din urmă, curajul de-al denunța pe bărbatul agresiv i-a adus acestuia o pedeapsă cu închisoarea, având în vedere că avea și alte antecedente penale, dar și obligația de a plăti o sumă considerabilă femeii românce și soțului ei, drept despăgubire.

Avocatul apărării, Francesco Ribetti, a încercat să minimizeze în timpul procesului faptele clientului său, reducând totul la simple insulte provocate de tensiuni familiare. Judecătorul Granata a fost de altă părere, însă, și a decis să-l condamne pe P.M. astfel la un an și 6 luni de închisoare, plus 15.000 de euro despăgubire pe care va trebui să-i plătească celor doi soți.

@rotalianul