Italian mort după ce s-a simțit rău în timpul aterizării cu avionul. „Credeam că doarme”

Un italian în vârstă de 57 de ani, responsabil ICT (Tehlologia informației) la Spitalul „Giovanni XXIII” din Monastier di Treviso, a decedat subit după ce s-a simțit rău în timp ce se afla într-un zbor spre Viena.

Se numea Gianpietro Scomparin și călătorea împreună cu Gabriele Geretto, directorul executiv al spitalului, pentru a participa la Congresul European de Radiologie (ECR) care se desfășura în capitala austriacă între 28 februarie și 3 martie, relatează Corriere della Sera.

Incidentul tragic s-a petrecut în momentul aterizării avionului la Viena, pe 1 martie, când Scomparin și-a pierdut cunoștința fără să dea semne în timpul zborului că s-ar fi simțit rău.

De la o clipă la alta, bărbatul italian a închis ochii și nu și-a mai revenit. El a murit la spital, după puțin timp.

65e333be23fc8.r_d.749-912-3813 (1)
Gianpietro Scomparin. Foto: Corriere della Sera

Profund afectat de cele întâmplate, directorul spitalului din Treviso, care călătorea alături de el, a povestit:

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eram în faza de aterizare și vorbeam. Se simțea bine, fără niciun semn prevestitor. Am privit pentru un moment pe fereastră, apoi m-am întors din nou spre Gianpietro și l-am văzut cu capul înclinat într-o parte. Credeam că se odihnește. Am încercat să-i vorbesc, dar nimic. A fost îngrozitor!”

Echipajul de zbor a intervenit imediat, încercând să-l resusciteze cu un defibrilator timp de peste 30 de minute. Din nefericire, nu și-a mai recăpătat conștiența.

O ambulanță l-a preluat de la scara avionului aterizat pe aeroportul din Viena, dar italianul a decedat la scurt timp după sosirea la spital.

Vestea morții sale a adus o undă de tristețe profundă printre colegii și prietenii săi de la Spitalul „Giovanni XXIII” din Treviso.

„Ne-a părăsit un prieten, pentru mine un frate”, a spus Gabriele Geretto, adăugând despre colegul său decedat că era o persoană pe care te puteai baza întotdeauna.

A fost descris ca un geniu al informaticii, o persoană bună, veselă, mereu pregătită să ajute pe oricine:

„Sunt devastat. Ne va lipsi un om mare!”, a concluzionat Geretto.

Distribuie acest articol