Italian prins băut la volan în România: „Am servit două pahare de vin, în Italia aș putea conduce fără probleme”

Un incident neobișnuit a avut loc recent pe o șosea din județul Satu Mare, unde un cetățean italian a fost prins conducând sub influența alcoolului. Italianul a declarat că nu era conștient de severitatea legilor românești privind alcoolemia la volan.

Bărbatul, cu domiciliu în Brescia și rezidență temporară în Medieșu Aurit, a fost surprins de autorități conducând un Land Rover pe DN 19, menționează Presa SM.

Testele au indicat că avea o alcoolemie de 1,06 g/l alcool pur în sânge la prima probă și 0,92 g/l la a doua, depășind astfel limita legală din România. Surprins de reacția polițiștilor, bărbatul a mărturisit că în Italia, legislația este mai permisivă în acest sens.

Conform declarațiilor polițiștilor, italianul a fost inițial oprit pentru depășirea limitei de viteză. În timpul interacțiunii, polițiștii au observat semnele consumului de alcool și au procedat la testarea acestuia.

Bărbatul le-a explicat că a băut două pahare de vin alb într-un restaurant local și că a decis să conducă pentru a cumpăra țigări electronice, neștiind că legea românească este mai strictă comparativ cu cea italiană.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

El a spus că în Italia este permis cu o alcoolemie de 0,5 gr/l în sânge, el neștiind că în România nu este voie cu puțin alcool.

Italianul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Fără antecedente penale, acesta și-a exprimat regretul pentru fapta comisă și consumul de alcool.

În Italia, limita legală de alcoolemie pentru șoferi este de 0,5 grame per litru (g/l) în sânge

Această limită este prevăzută în mai multe țări europene. Totuși, pentru șoferii noi sau tineri (în general, cei cu vârsta sub 21 de ani sau cei care au permisul de conducere de mai puțin de trei ani), limita este mai strictă, fiind stabilită la 0,0 g/l.

Aceasta înseamnă că pentru aceste categorii de șoferi, consumul oricărei cantități de alcool înainte de a conduce este ilegal.

În România, legislația privind alcoolemia la volan este mult mai strictă comparativ cu Italia

Limita legală de alcoolemie în România este de 0,0 grame per litru (g/l) în sânge. Asta înseamnă că orice nivel detectabil de alcool în sânge este considerat ilegal atunci când o persoană se află la volanul unui vehicul.

- Continuarea după publicitate -

Această abordare de „toleranță zero” reflectă o politică strictă de siguranță rutieră.

@rotalianul