Un italian s-a sinucis în arestul unei secții de poliție din România. Urma să fie extrădat în Italia

Abramo Marandino, un cetățean italian în vârstă de 51 de ani care se ascundea în România, urma să fie extrădat în Italia pentru a fi judecat pentru abuzuri sexuale asupra unei fetițe, dar în cursul nopții de marți spre miercuri, 9 septembrie 2020, a fost găsit fără viață în arestul secției de poliție nr. 9 din București. Potrivit Știrile Pro TV, bărbatul s-a spânzurat în celula în care era reținut folosindu-se de un cearceaf.

Pe numele lui Marandino a fost emis un mandat european de arestare încă de anul trecut, dar nimeni nu știa unde se află. Italianul avea, însă, o relație amoroasă cu o româncă din Albești, județul Constanța și de vreo 2-3 luni se ascundea în țara noastră, spun polițiștii.

În cursul unui control de rutină, agenții de poliție din comuna constănțeană l-au legitimat pe bărbatul de 51 de ani și au descoperit astfel că este unul dintre cei mai căutați oameni din Europa. Mai exact, cetățeanul italian era acuzat de autoritățile italiene că a abuzat sexual ani la rând de fetița iubitei sale, că a bătut-o și apoi a sechestrat-o în casă pentru a împiedica-o să spună cuiva prin ce trece.

Italianul a fost reținut pe loc și tribunalul a decis că acesta trebuie extrădat în Italia, iar Marandino a fost inițial de acord, acesta negând acuzațiile ce i se aducea și afirmând că vrea să-și dovedească nevinovăția. Între timp, inculpatul s-a răzgândit și a anunțat autoritățile de la București că nu mai vrea să fie extrădat,

Aflat în arest la Secția 9 de Poliție din Capitală, însă, Abramo Marandino a fost găsit miercuri dimineață fără suflare în celula în care era reținut, unde s-a spânzurat cu un cearceaf. Parchetul de pe lângă Tribunalul din București a demarat o anchetă pentru a investiga circumstanțele în care cetățeanul italian și-a pus capăt zilelor.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI