Italian șantajat de un român cu 100.000 de euro după o aventură de o noapte în România

Casian George Pașca, un bărbat de naționalitate română în vârstă de 48 de ani, va fi pus sub acuzare de către Parchetul din Treviso pentru extorcare în formă agravată și continuă, informează ziarul Il Gazzettino.

Pașca a șantajat cu aproape 100.000 de euro un producător de prosecco din Valdobbiadene, localitate situată în provincia Treviso (Veneto), pentru a nu publica pe rețelele de socializare un videoclip în ipostaze indecente cu antreprenorul italian.

Acesta a fost filmat într-un hotel din România, în timp ce își înșela partenera cu o tânără româncă în vârstă de 20 de ani, după o întâlnire organizată de inculpatul Pașca. La ultima solicitare de bani a șantajistului, italianul a decis că s-a umplut paharul, deoarece cererile continue de bani, însoțite de amenințări grele, l-ar fi scos din afaceri.

În consecință, în aprilie 2019, italianul a denunțat faptele la carabinieri, iar aceștia au deschis o anchetă imediat. Parchetul din Treviso a finalizat recent ancheta, coordonată de procurorul Anna Andreatta, iar acum se pregătește să ceară punerea sub acuzare a românului Casian George Pașca, apărat de avocatul Paolo Salandin.

Problemele italianului au început în octombrie 2018, în timpul unui sejur de afaceri în România, în care antreprenorul a fost însoțit de Pașca în calitate de translator. Cei doi se întâlniseră cu un an înainte în localitatea Montebelluna (la 50 km de Veneția), iar românul se oferise să acționeze ca intermediar.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Pe timpul șederii sale în România, la un moment dat, italianul a fost prezentat de Pașca unei tinere conaționale care era interesată să-l cunoască. Astfel, cei doi au luat cina împreună, apoi au decis să petreacă noaptea împreună.

Aventura de o noapte nu a fost decât o capcană, însă, una care l-a costat scump pe italian. Scenele de amor au fost filmate pe ascuns, iar Pașca a pus în mișcare șantajul chiar în dimineața următoare: 6.000 de euro pentru a nu publica videoclipul respectiv pe rețelele de socializare.

De teamă că partenera sa ar putea descoperi trădarea, italianul a acceptat. Astfel, a început un calvar pentru el, care a durat nu mai puțin de șapte luni. În acest timp, Pașca a reușit chiar să fie angajat de italian la firma lui, fără să fi lucrat vreodată măcar o singură zi în podgoriile din Valdobbiadene.

Mai mult, românul ar fi beneficiat de o furgonetă și un ATV, livrate de antreprenor, sub promisiunea că le va înmatricula în România și le va returna cu plăcuțe de înmatriculare românești, pentru a beneficia de polițe de asigurare la prețuri mai mici, încheiate în România.

Vehiculele însă nu s-au mai întors la proprietarul lor de drept. Aproape 100 de mii de euro este suma pe care producătorul de prosecco a fost nevoit să o predea în timp, prin transferuri bancare și încărcări PostePay, în favoarea lui Pașca sau a persoanelor care aveau legătură cu el.

@rotalianul