Un italian, un spaniol și un român amendați la Brașov. Au inventat o nouă metodă de cerșit

Trei tineri, un român, un spaniol şi un italian, au inventat o nouă metodă de a face bani din cerșit. Cei trei dansau breakdance pe trecerea de pietoni, într-o zonă extrem de circulată din Braşov, după care apelau la mila șoferilor. Polițiștii locali nu au fost impresionați de figurile de acrobaţie, şi astfel, cei trei au fost sancţionaţi conform legii pentru „actul artistic”.

În timp ce autovehiculele opreau la culoarea roșie a semaforului de la intersecția străzilor Castanilor și Iuliu Maniu, cei trei tineri executau diverse mișcări acrobatice, în mijlocul trecerii de pietoni, iar mai apoi apelau la conducătorii auto pentru a fi răsplătiți pentru prestaţie.

Numai că noua lor metodă de a face bani era contrară legislației stradale, punând în pericol siguranța circulației pe drumurile publice. Tinerii au fost conduși la sediul Poliției Locale Brașov, unde au fost efectuate verificări în vederea identificării acestora. Astfel, oamenii legii au descoperit că unul dintre aceștia era cetățean român, un altul, cetățean spaniol, iar cel de al treilea, cetățean italian.

Sursa foto: Poliția Locală Brașov

„În data de 23.05.2022, în jurul orei 11:00, trei tineri, care executau dansuri acrobatice în intersecția străzilor Castanilor și Iuliu Maniu, au fost surprinși de polițiștii locali din cadrul Biroului nr. 2 Ordine publică, în timp ce apelau la mila publică.

Astfel, cele trei persoane, în intervalele de timp în care circulația autoturismelor era oprită de culoarea roșie a semaforului, executau diverse mișcări acrobatice, în mijlocul trecerii de pietoni, apoi apelau la conducătorii auto pentru a fi răsplătiți pentru actul artistic.
Tinerii au fost conduși la sediul Poliției Locale Brașov, unde au fost efectuate verificări în vederea identificării acestora. Unul dintre aceștia era cetățean român, un altul cetățean spaniol, iar cel de al treilea, cetățean italian.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Polițiștii locali le-au adus la cunoștință acrobaților că au încălcat prevederile art. 2, pct. 3 din Legea nr. 61/1991, *republicată, și i-au sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 500 lei.”