Italian stabilit de peste 30 de ani în România: „Aici mă simt acasă”

Alberto Zanchetin, un italian stabilit din anul 1990 în Câmpeni, județul Alba, este de părere că zona în care trăiește ar trebui să fie recunoscută peste tot în lume pentru frumusețea ei.

Originar din Veneția, Alberto a venit în România când avea numai 20 de ani, a spus el într-un reportaj realizat de TVR.

A cumpărat o fabrica în Câmpeni, cu gândul să înceapă o afacere în industria textilă. După mai multe piedici, italianul s-a orientat spre alte activități și a descoperit apicultura, în ciuda fobiei de insecte pe care o avea.

S-a căsătorit, a întemeiat o frumoasă familie și duce mai departe „dulcea” activitate a socrului său

Primele lecții în apicultură le-a primit de la tatăl soției sale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Eu nu suportam nici muștele în jurul meu, nicio insectă, în general. La început mi-am ajutat socrul și stăteam la zece metri depărtare de stupi, mă uitam la el cum lucra, iar anul următor m-am dus mai aproape și tot așa. Acum fac și eu același lucru ca și el”, a spus apicultorul italian.

Alberto a încercat să vină și cu idei care să schimbe munca tuturor apicultorilor din România. A renunțat, însă, și s-a concentrat doar pe munca proprie.

Italianul este mulțumit de viața sa în țara Moților, el a mărturisit că iubește România și o numește acasă.

Consideră că zona în care trăiește ar trebui să fie recunoscută peste tot în lume pentru frumusețea ei, pentru că, spune el, adevăratul aur este cel care ne înconjoară și pe care putem să îl vedem clipă de clipă.