Italian stabilit în România: „Nu mai schimb țara asta cu nimic. Nu-mi place doar că oamenii se bârfesc între ei”

Un cetățean italian originar din Sicilia s-a îndrăgostit nu numai de o frumoasă româncă, ci și de țara noastră. Cei doi s-au mutat în urmă de opt ani în satul Bobu, din județul Gorj, iar italianul lucrează ca bucătar într-un restaurant din T5ârgu Jiu.

Povestea lui Antonio Lo Pinto, care a decis să lase Italia și să se mute într-o țară de unde oamenii emigrează în număr foarte mare, a fost publicată de Observator News, în seria de emisiuni Divorț de România.

Antonio e foarte mulțumit de alegerea făcută și s-a integrat cu ușurință în comunitatea satului în care a ales să trăiască alături de aleasa lui. „Am spus hai, plecăm în România, stăm acolo şi la revedere Italia! Aşa a fost. Sincer, vecinii cu mine sunt foarte drăguţi”, a mărturisit el. „Eu iubesc mult ciorba de burtă! Şi normal, micii”, a mai adăugat bărbatul italian.

În sat sunt foarte mulți bătrâni, tinerii buni de muncă au plecat la oraș și în mare parte peste hotare, chiar în Italia, dar Antonio este de părere că se poate trăi bine și în țara noastră: „Aici, 90% sunt bătrâni. Multă lume crede că acolo, afară, se câştigă mai mulţi bani. Da, câştigă 1.000 de euro, dar cât suferă? Precum câinii, ca animalele? Eu prefer să câştig mai puţin, mai stau liniştit acasă la mine”.

El este de părere că oricum niciun guvern nu face nimic pentru oamenii și că fiecare individ ar trebui să-și construiască singur bunăstarea, indiferent în ce țară trăiește: „Nu mai schimb ţara asta cu nimic. Niciun guvern nu face nimic pentru populaţie”, a spus Antonio despre România.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Totuși, un singur lucru ar schimba: „Nu-mi place când oamenii vorbesc naşpa de celălalt. Nu-mi place bârfa. Eu nu suport deloc aşa ceva”, a precizat el. VIDEO mai jos: