Un italian suspectat că l-a omorât pe Cristian Muntianu, găsit fără viață la 15 zile după ce a fost dat dispărut

Un bărbat italian este suspectat în cazul morții românului Cristian Muntianu (47 de ani), găsit fără viață într-o clădire abandonată din Villa Rosa, fracțiune a localității Martinsicuro din regiunea Abruzzo. Autopsia a scos la iveală leziuni profunde la cap, informează Rai News.

Cristian Muntianu, care a fost dat dispărut în Italia chiar de carabinieri, a fost găsit fără viață în cursul zilei de luni, 28 martie 2022. Nu avea un domiciliu fix, dar reușise să-și găsească un loc în care să doarmă, într-o clădire nelocuită din spatele centrului comercial Il Grillo din localitatea menționată mai sus.

Descris de oameni ca fiind o persoană bună și amabilă, era văzut mereu la poarta centrului comercial și ajunsese să fie cunoscut de multe persoane, majoritatea ajutându-l cu cele necesare pentru a supraviețui de la o zi la alta.

„Un domn, care ieșise de la Eurospin, în timp ce se ducea la mașină, i-a căzut portofelul din buzunar. El, săracul (Cristian Muntianu – n.r.), a luat portofelul și i l-a dat înapoi domnului care l-a pierdut, iar acesta i-a donat ceva bani pentru a avea de mâncare, pentru a-i mulțumi”, a povestit o femeie despre conaționalul nostru.

La un moment dat Cristian a dispărut complet din peisaj, iar clienții și angajații centrului comercial au observat lipsa sa și au început să se îngrijoreze, motiv pentru care au alertat forțele de ordine.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Carabinierii din Martinsicuro au deschis imediat o anchetă și au găsit, la un etaj superior al clădirii abandonate, adăpostul improvizat în care Cristian obișnuia să doarmă. Dar de românul nostru nici urmă, iar în preajma culcușului său au găsit stropi de sânge și semne că ar fi avut loc o încăierare.

Trupul neînsuflețit al românului a fost găsit după două săptămâni de la data dispariției, în stare de descompunere, la subsolul clădirii, ascuns sub plăci de izolație, moloz și alte deșeuri de construcții.

Autopsia a scos la iveală răni profunde la cap, cauzate probabil cu o sticlă. Un bărbat italian este considerat suspect în acest caz și cercetat de organele de anchetă.

Pentru a ajunge la identificarea suspectului au fost fundamentale rezultatele audierilor celorlalte persoane fără adăpost, precum și filmările camerelor de luat vederi din zonă. VIDEO aici.

Cristian Muntianu era considerat de toți o persoană inofensivă, trăia din ceea ce se îndurau alții să-i dăruiască, iar cu câteva zile înainte de data morții fusese jefuit de puținii bani pe care îi avea asupra sa.