Un italian a ucis 7 bătrâni dintr-un Centru de îngrijire pentru persoane vârstnice. Condamnat la închisoare pe viață

Un italian care lucra într-un Centru de îngrijire și asistență pentru persoane vârstnice din Ascoli a fost condamnat la închisoare pe viață după ce a ucis cu o supradoză de medicamente și insulină șapte bătrâni, oaspeți ai azilului respectiv. Conform ANSA inculpatul a declarat în timpul procesului: „Sunt nevinovat.”

Leopoldo Wick, în vârstă de 59 de ani, a fost condamnat la închisoare pe viață de Judecătoria din Macerata. Instanța l-a găsit responsabil pentru 7 crime, din cele 8 de care a fost acuzat, și 4 tentative de omor cu premeditare pentru decese suspecte la RSA Offida (Ascoli Piceno), între 2017 și 2018. Bărbatul italian s-a declarat întotdeauna nevinovat.

Potrivit rechizitoriului, Leopolodo Wick a administrat victimelor italian, n mod repetat insulină și medicamente psihotrope, substanțe farmacologice care în doze peste limitele terapeutice sunt absolut contraindicate și de natură să provoace, așa cum s-a întâmplat, decesul pacienților.

Cei trei avocați ai italianului, Francesco Voltattorni, Tommaso Pietropaolo și Luca Filipponi, au cerut achitarea acuzatului, dar procurorul-șef din Ascoli, Piceno Umberto Monti, a cerut o condamnare pe viață. „Este o sentință corectă, dar probabil că vom face recurs pentru cazurile în care Wick a fost achitat”, a declarat procurorul-șef.