Un italian a violat în România o refugiată ucraineană. Bărbatul susține însă că a avut acordul femeii

O refugiată ucraineană de 34 de ani a reclamat la Poliţia din Sighetu Marmaţiei că a fost violată de un voluntar italian al organizației unde era cazată.

Femeia s-a refugiat din Liov, cu fetiţa ei de un an şi a ajuns la Sighetu Marmaţiei, unde au fost preluate de ASSOC Maramureş. De acolo au fost transferate la o organizaţie italiană religioasă de voluntariat, care le-a oferit cazare.

Mama spune că în noaptea de marţi spre miercuri, 18 mai, un bărbat a intrat peste ea în cameră şi a violat-o. Ea a reclamat la poliţie fapta şi a relatat coşmarul prin care a trecut, arătând că nu a putut să strige după ajutor, de teamă să nu-şi trezească fetiţa.

Bărbatul acuzat este italian, are 54 de ani şi lucra voluntar la organizaţia italiană. El ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor faptul că a întreţinut un raport intim cu femeia, dar spune că ea şi-a dat acordul.

La centrul unde a fost cazată femeia nimeni nu doreşte să facă vreo declaraţie pe subiect.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Președintele organizației italiene care activează la Sighetu Marmației este Massimo Nevola, care se află în Italia şi a declarat pentru Adevărul că nu ştie nimic despre ce s-a întâmplat.

Primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan, are numai cuvinte de laudă la adresa asociaţiei. „Am avut o colaborare foarte bună cu ei. Massimo Nevola este cetăţean de onoare al municipiului Sighet, dar din ce ştiu, el s-a întors în Italia de câţiva ani. Nu sunt convins că ştie ce s-a întâmplat aici”, a precizat el conform sursei citate.