Un italian a violat în România o refugiată ucraineană. Bărbatul susține însă că a avut acordul femeii

O refugiată ucraineană de 34 de ani a reclamat la Poliţia din Sighetu Marmaţiei că a fost violată de un voluntar italian al organizației unde era cazată.

Femeia s-a refugiat din Liov, cu fetiţa ei de un an şi a ajuns la Sighetu Marmaţiei, unde au fost preluate de ASSOC Maramureş. De acolo au fost transferate la o organizaţie italiană religioasă de voluntariat, care le-a oferit cazare.

- Continuarea după publicitate -

Mama spune că în noaptea de marţi spre miercuri, 18 mai, un bărbat a intrat peste ea în cameră şi a violat-o. Ea a reclamat la poliţie fapta şi a relatat coşmarul prin care a trecut, arătând că nu a putut să strige după ajutor, de teamă să nu-şi trezească fetiţa.

Bărbatul acuzat este italian, are 54 de ani şi lucra voluntar la organizaţia italiană. El ar fi recunoscut în faţa anchetatorilor faptul că a întreţinut un raport intim cu femeia, dar spune că ea şi-a dat acordul.

La centrul unde a fost cazată femeia nimeni nu doreşte să facă vreo declaraţie pe subiect.

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Președintele organizației italiene care activează la Sighetu Marmației este Massimo Nevola, care se află în Italia şi a declarat pentru Adevărul că nu ştie nimic despre ce s-a întâmplat.

Primarul oraşului Sighetu Marmaţiei, Vasile Moldovan, are numai cuvinte de laudă la adresa asociaţiei. „Am avut o colaborare foarte bună cu ei. Massimo Nevola este cetăţean de onoare al municipiului Sighet, dar din ce ştiu, el s-a întors în Italia de câţiva ani. Nu sunt convins că ştie ce s-a întâmplat aici”, a precizat el conform sursei citate.