Italiancă, acuzată că și-a maltratat soțul. Îl obliga să mănânce numai o dată pe zi și să folosească telefonul doar în prezența ei

Într-un proces care are loc la tribunalul din Macerata, o femeie în vârstă de 55 de ani din Corridonia este acuzată de maltratarea soțului său, un bărbat de 63 de ani, aflat în convalescență după un infarct, informează Cronache Maceratesi.

Femeia este acuzată că a încercat să îl izoleze pe soț de copiii lui dintr-un mariaj anterior și că a exercitat un control autoritar asupra obiceiurilor și nevoilor acestuia.

Printre acuzații se numără și faptul că bărbatul era forțat să stea ore întregi pe un fotoliu, să poarte dispozitive medicale pentru a evita deplasările la baie, să doarmă sub efectul medicamentelor pe care i le administra soția, să mănânce o singură dată pe zi și să folosească telefonul mobil doar cu permisiunea și în prezența femeii.

Mai mult, s-a afirmat că aceasta a activat un sistem de geolocalizare pe telefonul soțului pentru a-i monitoriza mișcările și l-a determinat să îi permită gestionarea economiilor sale, retrăgând sume neautorizate de pe cardul lui bancar.

De asemenea, se susține că ea l-a îndemnat pe soț să împrumute sume mari de bani de la rude, bani pe care i-ar fi folosit ea în mod exclusiv.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Acuzațiile includ și agresiuni fizice, bărbatul ajungând de patru ori la spital după ce a fost lovit de femeie.

Procesul, desfășurat în fața judecătorului Domenico Potetti, va continua pe 24 ianuarie cu audierea a cinci martori ai apărării.

@rotalianul