O italiancă este cea mai în vârstă persoană din Europa, „bea cafea neagră dimineața și jumătate de pahar de vin roșu la prânz”

O italiancă a devenit cea mai în vârstă persoană din peninsulă, dar și din întreaga Europă, după ce deținătoarea acestui titlu, o femeie din Spania în vârstă de 116 ani a decedat la sfârșitul anului trecut în Barcelona.

Se numește Giuseppina Projetto, va împlini 116 ani în luna mai și a devenit recent cea mai vârstnică persoană din Italia, dar și din Europa.

Primarul din Montelupo, Paolo Masetti, cu Giuseppina

Născută în Sardinia la 30 mai 1902, a treia din cinci surori, Giuseppina Projetto este numită în prezent „bunicuța Italiei” și a devenit persoana cu cea mai mare vârstă din Italia după ce, în aprilie 2017, a murit Emma Morano, italiancă în vârstă de 117 ani.

În prezent, „bunicuța Italiei” este a treia cea mai în vârstă persoană din lume, după două femei născute în Japonia în anul 1900, respectiv 1901.

Giuseppina Projetto trăiește alături de familia sa în casa din apropierea Florenței, este mare amatoare de ciocolată și este una dintre zecile de mii de persoane cu vârsta de peste 100 de ani ce trăiesc în Italia (19.000 în anul 2015).

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

„Locuiesc cu soacra mea de 50 de ani”, spune nora sa, Giulia, care are grijă de bătrână cu dragoste (famigliacristiana.it).

„Din fericire, a fost întotdeauna bine cu sănătatea, nu a știut niciodată de spitale cu excepția unei fracturi ușoare, acum câțiva ani”, continuă ea. „Ia foarte puține medicamente, bea cafea neagră dimineața și jumătate de pahar de vin roșu la prânz.”

Dar specialiștii pun longevitatea italienilor pe seama alimentației mediteraneene, care pune accent pe consumul de fructe, legume, cereale integrale și așa-numitele grăsimi bune.