Italiancă în vârstă de 90 de ani, record mondial în cursa de 200 de metri la categoria ei de vârstă

Într-o performanță remarcabilă ce sfidează limitele vârstei, Emma Maria Mazzenga, o atletă nonagenară originară din Padova, Italia, a stabilit un nou record mondial în cursa de 200 de metri, categoria vârstei de 90 de ani (W90).

Acest eveniment extraordinar a avut loc în cadrul celei de-a doua zile a competițiilor de atletism în sală, desfășurate la Padova.

Emma Maria Mazzenga, născută pe 1 august 1933, a reușit să parcurgă distanța de 200 de metri într-un timp impresionant de 54.47 secunde. Acest rezultat o plasează pe podiumul performanței mondiale, depășind recordul anterior de 1.00.72, care era neînvins de 13 ani.

photo_2024-01-15_16-58-40
Emma Maria Mazzenga, nou record mondial în cursa de 200 de metri, categoria vârstei de 90 de ani (W90). Sursa foto: Veneto fidal

Un rezultat excepțional, având în vedere că Emma și-a reluat antrenamentele de alergare cu mai puțin de o lună în urmă, după o pauză de 4 luni din cauza unei fracturi, relatează Veneto Fidal.

Sezonul ei 2023 a fost într-o continuă ascensiune, cu toate recordurile italiene SF90 stabilite (de la 60 la 400 de metri, inclusiv cel la 200 de metri indoor în 48.98) în așteptarea să împlinească 90 de ani (1 august 2023) pentru a ataca recordurile mondiale.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Apoi, accidentul din august și pauza forțată cu renunțarea la Campionatele Europene Master de la Pescara:

Am stat acasă o săptămână după accident – povestește Emma, care trăiește singură, într-un apartament de la etajul trei fără lift – dar când am coborât să duc gunoiul mi-am dat seama că mă chinui și că statul pe loc nu mă va ajuta.

Așa că am început să merg pe jos, să folosesc bicicleta staționară pentru a-mi recupera suflul, iar la mijlocul lui decembrie m-am întors pe pistă. Acum sper ca prin antrenament să-mi îmbunătățesc energia și să mă apropii de forma fizică de acum un an.”