Italiancă la București: „Aici mă simt ca acasă. Orașul renaște, iar societatea civilă începe, în sfârșit, să-și ridice capul”

Sara Turetta. o activistă pentru drepturile animalelor și fondatoarea organizației „Save the Dogs and other Animals”, a transmis recent un mesaj pe pagina ei de Facebook, prin care își exprimă admirația pentru capitala țării noastre.

În mesajul său, Sara Turetta rememorează Bucureștiul de acum două decenii ca fiind un oraș „gri, plin de oameni triști și de câini vagabonzi suferinzi”. Această imagine sumbră contrastază puternic cu cea actuală, în care observă o renaștere și o evoluție notabilă a orașului.

„Acum 20 de ani n-aș fi spus asta niciodată, dar astăzi mă simt la București ca acasă. Relația noastră cu un oraș seamănă foarte mult cu o relație sentimentală: suișuri și coborâșuri, îndrăgostiri și deziluzii, redescoperiri și trădări…

Acum 20 de ani, capitala României era așa cum povestesc în cartea „Câinii, viața mea” (în română „Urme de Bucurie”, Editura Humanitas): un loc gri, plin de oameni triști și de câini vagabonzi suferinzi.

Astăzi este altceva, deși încă sunt multe urme ale acelor vremuri întunecate. Văd orașul renăscând, printre mii de contradicții; simt freamătul lui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Respir dorința de evoluție și creativitatea unei societăți civile în devenire care, în sfârșit, începe să-și ridice capul.”

Organizația non-profit „Save the Dogs and other Animals”, înființată de Sara Turetta, este dedicată protejării animalelor și combaterii cruzimii împotriva acestora.

Sara Turetta are o legătură profundă cu România, deoarece și-a început activitatea de protecție a animalelor în această țară.

Activismul său în România a început în anii 2000, când a fost profund afectată de situația câinilor fără stăpân din țara noastră. A fost impresionată de numărul mare de câini abandonați și de condițiile grele în care aceștia trăiau.

Ea a decis să se dedice protejării și îngrijirii acestor animale. Prin organizația sa, a implementat numeroase programe de sterilizare, adopție și educație pentru a îmbunătăți bunăstarea animalelor din România.

Eforturile sale nu se limitează doar la protecția câinilor, ci se extind și la alte animale, contribuind astfel la creșterea conștientizării și respectului față de drepturile animalelor în România și nu numai.

Prin munca ei, Sara Turetta a devenit o figură respectată atât în comunitatea pentru protecția animalelor, cât și în România, unde a avut un impact semnificativ asupra modului în care animalele sunt tratate și percepute.

@rotalianul