O italiancă vrea să devină pompier în România. S-a înscris la școala de subofițeri din Galați

Valeria D’attorre are 21 de ani și s-a născut în Italia, la Sorrento, în apropiere de orașul Napoli. Mama ei, originară din Galați și plecată de 30 de ani în peninsulă, a învățat-o limba română și i-a insuflat dragostea pentru țara noastră. Ajunsă la maturitate, Valeria a decis să se mute pe malurile Dunării și s-a înscris la școala de pompieri din Galați. Este primul an în care școlile de subofițeri din România recrutează și femei.

Valeria D’attore este deja studentă în anul doi la Facultatea de Medicină din Galați și voluntar la Inspectoratul pentru Situații de Urgență. A participat la multe misiuni și este apreciată de colegi, ne asigură stiri.tvr.ro.

Pentru că vrea să rămână în domeniul militar, tânăra s-a înscris la concursul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri de la Boldești, care va avea loc în ianuarie, anul viitor. Valeria speră ca după finalizarea studiilor, care vor dura un an, să ajungă să aibă grad de subofițer. Iar când va termina Facultatea de Medicină să se alăture salvatorilor SMURD nu doar ca voluntar, ci și ca medic.

Distribuie acest articol