Italiancă ucisă de fiicele sale și de iubitul acestora. Condamnate la închisoare pe viață

Tribunalul din Brescia a emis o sentință de închisoare pe viață, cea mai severă pedeapsă din sistemul judiciar italian, pentru două surori care și-au ucis mama. Alături de cele două a fost condamnat și un bărbat, care era iubitul ambelor femei.

Paola și Silvia Zani, precum și Mirto Milani, își vor petrece restul vieții în închisoare, menționează Today.

Incidentul, care a avut loc pe 8 mai 2021, în localitatea Temù, provincia Brescia, a avut-o ca victimă pe Laura Ziliani, o fostă polițistă, mama celor două inculpate. Judecătorii au recunoscut și agravanta premeditării în acest caz.

În timpul interogatoriilor, cele două fiice au declarat că de fapt mama lor intenționa să le ucidă și de aceea au acționat ele mai întâi:

„Eram disperate de încercările mamei mele de a ne ucide și nu știam ce să facem. Eram de părere că mama noastră se simțea îngreunată cu trei fiice, dintre care un acu dizabilități, iar ideea pe care o avea era să scape de noi”, a afirmat Silvia Zani.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Moartea Laurei Ziliani a fost inspirată de un serial TV, conform detaliilor din anchetă

Cele două fiice ale sale, împreună cu cel care le era iubit, i-au administrat mamei lor  un somnifer puternic pus într-o prăjitură, după care au strangulat-o.

Paola a ținut-o pe mama lor pe pat în timp ce Silvia și Mirto au strâns-o de gât. Corpul neînsuflețit al Laurei Ziliani a fost îngropat pe malul râului Oglio, iar fiicele sale au dat-o dispărută.

Ironia sorții face ca trupul neînsuflețit să fie descoperit după trei luni, deoarece retragerea apelor după o inundație a râului a dezgropat cadavrul de nerecunoscut al femeii.

- Continuarea după publicitate -

Cei trei inculpați au mărturisit crima la câteva luni după arestarea lor. Planul de a o ucide pe Laura Ziliani a fost inspirat de un serial TV, cu intenția ca moartea să fie rapidă și nedureroasă:

„Voiam să fie ceva rapid, nedureros, nici să nu-și dea seama”, a spus în sala de judecată Silvia Zani, care împreună cu ceilalți doi acuzați ar fi făcut numeroase experimente cu ierburi otrăvitoare și semințe de ricin.

„În ziua crimei – a mai povestit fiica – totul s-a desfășurat normal, a mâncat acel muffin blestemat pe care l-am pregătit pentru ea și în jurul orei 23:30 s-a dus la culcare. Noi dormeam de aproximativ o oră, apoi ne-am trezit și am început să discutăm, Mirto voia să renunțe la această idee monstruoasă, dar la un moment dat mi-am luat inima în dinți.

Paola m-a urmat și apoi am sufocat-o, nu a fost așa cum ne-am imaginat, nu a fost deloc nedureros, credeam că va fi mai rapid, nu voiam să-și dea seama, speram să nu se trezească. E o imagine îngrozitoare, dar la momentul respectiv ni s-a părut cea mai umană soluție.”

Cei trei, la citirea sentinței, au rămas imobili și apoi au părăsit sala de judecată fără să arate nicio emoție.

Judecătorii au acceptat în totalitate cererile procurorului Caty Bressanelli, care a cerut închisoarea pe viață pentru toți „pentru că este imposibil să separe responsabilitățile unui grup care a acționat compact.”

Sentința include și o compensație financiară pentru familia Laurei Ziliani: 200.000 de euro pentru sora cu dizabilități a inculpatelor, care a rămas singură după moartea tatălui lor în 2012, 100.000 de euro pentru mama bătrână a Laurei Ziliani și 50.000 de euro pentru fiecare dintre cei doi frați ai victimei.

@rotalianul