Italianul care a împușcat-o mortal pe badanta surorii sale a fost eliberat din închisoare pe motiv că are probleme de sănătate

Pellegrino Reibaldi, în vârstă de 81 de ani, a fost eliberat din închisoare în ciuda faptului că a ucis-o pe badanta surorii sale, în luna decembrie a anului trecut, împușcând-o de patru ori cu un pistol pe care-l deținea legal.

Potrivit Napoli Today, Reibaldi, fost profesor de matematică, suferă de diferite boli geriatrice, iar avocatul său a cerut instanței de judecată să aprobe eliberarea acestuia din închisoare pentru a fi transferat într-o structură sanitară în care să primească tratamentul adecvat.

La data de 15 decembrie 2021, pensionarul italian a tras patru focuri de armă în corpul Mariei Baran, o îngrijitoare ucraineană în vârstă de 67 de ani care avea grijă de sora lui Reibaldi.

Maria Baran, îngrijitoarea ucisă de pensionarul italian în luna decembrie 2021. Foto: fanpage.it

Mariei i-au fost afectate organe vitale și a murit pe loc. Practic o execuție, fără nicio posibilitate pentru îngrijitoare de a se apăra.

După crimă, asasinul a rămas în casă, unde a fost găsit de carabinieri și pus imediat sub arest. Bărbatul de 81 de ani a declarat apoi că a decis să împuște badanta ucraineană în urma unor discuții aprinse cu aceasta, pensionarul reproșându-i mereu că nu avea grijă cum trebuie de sora lui.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Deși a fost descris de alții ca fiind o persoană blândă, unele persoane din anturajul său au declarat că acesta a avut și în trecut certuri cu alte femei care au îngrijit-o pe sora lui, înainte de ucraineanca de 67 de ani.

În urma mărturisirii pensionarului asupra crimei, judecătorul a decis ca acesta să fie închis în penitenciar. Avocatul lui a reușit însă să demonstreze, prin efectuarea a diferite analize medicale, că acesta suferă de unele boli care nu sunt compatibile cu închisoarea și a cerut să fie eliberat.

Judecătorul a aprobat cererea avocatului, iar Reibaldi a fost internat astfel într-o structură medicală pentru a primi îngrijirile necesare.

@rotalianul