Italianul Simone Tempestini a câștigat Tess Rally Brașov – România

Simone Tempestini, campionul național en titre, a câștigat, sâmbătă, 1 aprilie, Tess Rally Brașov, prima etapă a ediției 2017 a Campionatului Național de raliuri Dunlop, informează Agerpres.

Echipajul Simone Tempestini/Marc Banca (Citroen DS3 R5) a ieșit învingător cu timpul de 51 min 23 sec 9/10, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv, fiind urmat în clasament de alt echipaj de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5), la 38 sec 2/10, podiumul fiind completat de Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 47 sec 4/10.

Simone Tempestini a câștigat sâmbătă trei probe speciale (PS03 Poiana Brașov, PS05 Babarunca, PS06 Cheia), iar Bogdan Marișca s-a impus în alte două (PS04 Râșnov, PS07 Poiana Brașov — Power Stage).

Transilvania Rally (Cluj), etapa a doua a Campionatului Național de raliuri Dunlop, va avea loc în perioada 5-6 mai.

Simone Tempestini s-a născut la 12 august 1994, la Treviso, în Italia. Este fiul altui pilot italian care concurează de mai mulți ani în campionatul național de raliuri, Marco Tempestini, de la care a moștenit pasiunea pentru motorsport.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

La 16 ani a debutat deja în Campionatul Naţional de Raliuri din România.

I-au plăcut dintotdeauna maşinile. Fiind un fan împătimit al tatălui său, mergea de fiecare dată când putea la cursele lui Marco. A venit în România pentru că aici, spre deosebire de Italia, este permis să participi în competiţii chiar dacă nu deţii carnet de conducere, Simone fiind considerat minor atunci când s-a înscris oficial la acest gen de concursuri. Prima oară a condus maşina mamei sale, în curtea casei din Treviso, scrie adevărul.ro

Simone Tempestini a câștigat de 2 ori consecutiv titlul național la raliuri în 2015, respectiv 2016 și a devenit  campion Mondial la Junior WRC si WRC 3 (World Rally Championship).

Din 2016, Simone a devenit cetățen român cu drepturi depline, el primind cetățenia țării noastre.