Italianul Simone Tempestini a câștigat Tess Rally Brașov – România

Simone Tempestini, campionul național en titre, a câștigat, sâmbătă, 1 aprilie, Tess Rally Brașov, prima etapă a ediției 2017 a Campionatului Național de raliuri Dunlop, informează Agerpres.

Echipajul Simone Tempestini/Marc Banca (Citroen DS3 R5) a ieșit învingător cu timpul de 51 min 23 sec 9/10, potrivit site-ului oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv, fiind urmat în clasament de alt echipaj de la Napoca Rally Academy, Bogdan Marișca/Carmen Poenaru (Ford Fiesta R5), la 38 sec 2/10, podiumul fiind completat de Dan Gîrtofan/Tudor Mârza (Skoda Fabia R5), la 47 sec 4/10.

Simone Tempestini a câștigat sâmbătă trei probe speciale (PS03 Poiana Brașov, PS05 Babarunca, PS06 Cheia), iar Bogdan Marișca s-a impus în alte două (PS04 Râșnov, PS07 Poiana Brașov — Power Stage).

Transilvania Rally (Cluj), etapa a doua a Campionatului Național de raliuri Dunlop, va avea loc în perioada 5-6 mai.

Simone Tempestini s-a născut la 12 august 1994, la Treviso, în Italia. Este fiul altui pilot italian care concurează de mai mulți ani în campionatul național de raliuri, Marco Tempestini, de la care a moștenit pasiunea pentru motorsport.

La 16 ani a debutat deja în Campionatul Naţional de Raliuri din România.

I-au plăcut dintotdeauna maşinile. Fiind un fan împătimit al tatălui său, mergea de fiecare dată când putea la cursele lui Marco. A venit în România pentru că aici, spre deosebire de Italia, este permis să participi în competiţii chiar dacă nu deţii carnet de conducere, Simone fiind considerat minor atunci când s-a înscris oficial la acest gen de concursuri. Prima oară a condus maşina mamei sale, în curtea casei din Treviso, scrie adevărul.ro

Simone Tempestini a câștigat de 2 ori consecutiv titlul național la raliuri în 2015, respectiv 2016 și a devenit  campion Mondial la Junior WRC si WRC 3 (World Rally Championship).

Din 2016, Simone a devenit cetățen român cu drepturi depline, el primind cetățenia țării noastre.

DISTRIBUIE
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol
Imagine articol