Italieni sătui de primit amenzi, au aruncat în aer radarul din localitate. 24 000 de sancțiuni în numai o lună

Un radar amplasat pe o șosea din Cadoneghe, provincia Padova, a devenit în ultimele săptămâni coșmarul șoferilor din zonă, după ce în decurs de numai o lună și câteva zile au fost primite aproximativ 24.000 de amenzi pentru excesul de viteză.

Asta până în seara de miercuri, 9 august, când dispozitivul a fost aruncat în aer.

Un al doilea radar, situat la mică distanță de primul, ar părea să aibă camera grav deteriorată. Ar fi fost avariat la primele ore ale dimineții de 10 august, cu una sau mai multe împușcături.

În cazul primului radar distrus locuitorii din împrejurimi au auzit vuietul exploziei și au anunțat imediat poliția

Dintr-o primă intervenție a pompierilor – relatează ziarele locale – se pare că pentru distrugerea aparatului radar a fost folosit praf de pușcă.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI

O flacără înaltă de câțiva metri a prefăcut în scrum ochiul electronic care înregistra viteza și numărul de înmatriculare al mașinilor în tranzit.

Pe lângă pompieri, la fața locului au mai sosit pirotehniști, carabinieri și reprezentanți ai administrației locale.

Este demn de menționat faptul că acest radar a fost instalat pe 26 iunie, la cererea unui grup de familii care locuiesc în zonă și care solicitau măsuri de siguranță pe acea porțiune de drum.

Limita de viteză este stabilită la 50 de kilometri pe oră în acel punct, dar viteza cu care circulă mașinile cu greu coboară sub 60 de km.

Eficiența extremă a radarului în identificarea excesului de viteză a dus la colectarea a cel puțin un milion de euro în amenzi, transformându-l rapid într-un subiect de nemulțumire pentru mii de șoferi.

Printre cele mai izbitoare cazuri se numără cel al unui vârstnic automobilist care a primit 38 de amenzi de când a intrat în funcțiune radarul.

Bărbatul, care susține împreună cu alți șoferi că aparatul ar fi fost defect, a apelat pentru ajutor la asociația Altvelox:

„Este vorba un domn în vârstă care folosește mașina pentru a merge la medic” – a explicat Giannantonio Sottile, coordonatorul asociației.

„A primit amenzi de 10.000 de euro și a pierdut puncte la permisul de conducere. Protejăm această familie și vom face apel în instanță cât mai curând posibil.”

Explozia radarului nu a fost primită cu indiferență de public. O pagină pe rețelele de socializare a fost dedicată nemulțumirilor legate de acesta, iar mulți utilizatori și-au exprimat satisfacția la aflarea veștii despre distrugerea sa.

Forțele de ordine, împreună cu experți în explozive, continuă investigațiile pentru a identifica autorii și motivele din spatele acestui act de vandalism.