Ce spun italienii despre românul care protestează în fața băncii. „Vin încontinuu să-mi aducă de mâncare și ceai cald”

- Conținut sponsorizat -

Marin Haralambie, muncitorul român care după o despăgubire de 600.000 de euro după un accident de muncă a pierdut o parte dintre ei, 100.000, pe care i-a investit în acțiuni la Veneto Banca, își vrea banii înapoi: „sunt banii mei, sunt suferința mea, îi vreau înapoi!” Bărbatul continuă protestul său în fața fostei bănci din Montebelluna, informează cei de la mattinopadova.it.

Marin Haralambie

Marin scoate o carte mototolită dintre lucrurile sale, o carte de Umberto Galimberti,  și o deschide la pagina unde a subliniat cu roșu un citat: „unii oameni refuză să se supună și nu cedează sau se abat de la principiile lor până când nu au obținut victoria sau moartea.” Cu aceste cuvinte, Marin Haralambie își explică intențiile: ori primește cei 114.000 de euro pe care i-a investit în acțiuni la Veneto Banca ori el, nu se mișcă de acolo.

Italienii, solidari cu acțiunea bărbatului român

Din ajunul Crăciunului, românul în vârstă de 59 de ani, invalid din cauza unui accident de muncă și rezident la Ponte San Nicolò din provincia Padova se află în fața băncii, acum o filială a Intesa Sanpaolo, cu mașina în care are tot ce îi este necesar pentru a trăi: pături, alimente, medicamente, documente care relatează toată povestea sa. Italienii din Montebelluna reacționează cu generozitate și curiozitate, sunt oameni care i-au dus o pâine, un ceai fierbinte, care i-au oferit propria casă pentru a se spăla. Parohul Don Enrico Torta îl va vizita și el pe Marin în această dimineață.

Un continuu dute-vino de oameni care merg să-l vadă, să îl asigure de sprijinul și solidaritatea lor, să-i spună „bravo”, așa cum a făcut Claudio Fagan, organizatorul a două mari proteste împotriva băncii Veneto Banca. O italiancă sosește cu un termos de ceai fierbinte: „Dar nu vrea nimic – spune ea – are deja tot ce are nevoie”. Până la urmă, reușește să îl convingă pe Marin să bea un pahar de ceai cald. „Vin mulți să îmi aducă de mâncare și de băut”, spune el, „dar am tot ce îmi este necesar și refuz politicos. Câte ceva am acceptat de la bătrânii care au venit și au insistat și nu am vrut să par rău cu ei. De asemenea, o persoană a venit să-mi spună să merg la casa sa din apropiere pentru a face cel puțin o baie fierbinte, dar am refuzat politicos.”

- Continuarea după publicitate - UP SERVICE DESPĂGUBIRI

Românul Marin Haralambie, simbolul celor care și-au pierdut economiile la Veneto Banca

Începând cu seara de Crăciun, Marin Haralambie și-a așezat Peugeot-ul în sens invers între cele două coloane ale intrării băncii, iar în jurul acestuia a așezat diverse cartoane și bannere cu mesaje care vorbesc despre „bancherii hoți”. „La 24 ianuarie voi pleca, pentru că a doua zi trebuie să fiu la Curtea de Apel din Veneția pentru un proces cu Inail – spune el – dar din 26 ianuarie voi fi din nou aici. până când îmi vor da banii.”

Marin este singur acolo, soția sa este acasă, un fiu este căsătorit și locuiește în altă parte cu soția și fiul său de 10 ani, iar fiica lui Marin este în Anglia unde lucrează ca îngrijitoare. Bărbatul a studiat în România până la liceu și apoi a mers să lucreze în mină, „ca italienii din Belgia la împins cărucioarele, dezbrăcați și transpirați” dorește el să sublinieze. Apoi, în 1999, sosirea în Italia cu un contract permanent de muncă și apoi căderea de pe o schelă de la 9 metri înălțime, în urma căreia a rămas invalid pe viață.

„Cu o invaliditate recunoscută la 80%, dar după regulament aș avea dreptul la 85%, și ar trebui să am și dreptul la acompaniament”. De aceea este implicat în procesul cu INAIL. Banii pe care i-a pierdut învestind în acțiuni la bancă fac parte din asigurarea pentru accidentul de muncă, asigurare de la care Marin a Primit aproximativ 600.000 de euro, declară el însuși: „și milioane dacă aș fi avut, sunt banii mei și îi vreau înapoi. Sunt suferința mea!”

Din ajunul Crăciunului, românul Marin Haralambie a devenit simbolul celor care și-au investit economiile în acțiunile Veneto Banca din Italia.

- Continuarea după publicitate -

Pe aceeași temă:

„Jefuit” de băncile italiene. Un român invalid a pierdut 100.000 de euro în acțiuni la o bancă italiană

- Mai multe după publicitate -