Italienii, împotriva construirii unei biserici ortodoxe românești: „Nu e discriminare, ci protejarea mediului”

Primăria din Collegno, localitate de lângă Torino, amână decizia legată de proiectul de construire a unei biserici ortodoxe românești în zona Villaggio Dora, informează Torino Today.

Această decizie vine după o serie de proteste și nemulțumiri exprimate de rezidenții din cartier, determinând administrația să retragă propunerea de pe agenda Consiliului local și să continue discuțiile cu toate părțile interesate.

Locuitorii din Villaggio Dora au respins vehement ideea construcției noului edificiu și au inițiat o petiție solicitând administrației să găsească o altă locație pentru această construcție, care să nu creeze probleme pentru nimeni.

Însă, această opoziție nu trebuie interpretată ca o formă de discriminare, spun italienii care locuiesc în zona respectivă. „Nu este vorba despre discriminare, ci despre conservarea mediului”, au precizat cetățenii.

Conform acestora, dacă proiectul ar fi realizat, ar fi eliminate numeroase locuri de parcare, traficul ar crește, iar, cel mai important, s-ar distruge un „plămân verde” al cartierului.

UP SERVICE DESPĂGUBIRI
1200-202307209290 (1)
Zona verde care ar dispărea dacă ar fi construită biserica ortodoxă

Pentru a face loc noului edificiu, ar fi nevoie de tăierea a sute de copaci, adăpost pentru diverse specii de animale sălbatice.

Prin urmare, locuitorii din cartierul Villaggio Dora nu se opun construcției unei biserici sau a unei anumite credințe religioase.

În cartier există deja mai multe lăcașuri de cult, de la Parohia San Giuseppe, la Comunitatea Musulmană, Sala Regatului a Martorilor lui Iehova și Biserica Evanghelică.

Așadar, atitudinea lor de a nu se construi o nouă biserică în zonă este în favoarea protejării mediului și a calității vieții, nu a unei discriminări împotriva unei anumite comunități religioase.

Decizia finală privind construcția Bisericii Ortodoxe rămâne în aer, așteptându-se ca administrația din Collegno să găsească o soluție care să satisfacă interesele tuturor părților implicate.

Distribuie acest articol